3. veljače 2015.

Burek

Burek BurekSastojci:
Nadjev:


  • 400g faširanog mesa
  • sjecanog luka po želji
  • malo bibera
  • malo soli
  • malo vode
Jufke:
  • 500g brašna
  • malo ulja
  • malo soli
  • voda
Način pripreme:
Zamijesiti jufke od 5oo grama brašna, malo soli i malo ulja,

izrađene jufke ostaviti dvadesetak minuta da odstoje, razviti ih, pomastiti uljem i razvući. Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode. Jufku zarolati sa obje strane, presjeći izmeđ u, praviti male kolutove, poredati u pleh, pomastiti maslom i peć i oko 30 minuta na 250 stepeni. Pečen burek zaliti hladnom malo posoljenom vodom, vratiti jos malo u rernu, izvaditi i ostaviti da malo odmekne.

Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar