3. veljače 2015.

Mozaik torta

mozaik torta1 Mozaik tortaSastojci za koru:


  • 6 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 5 kašika vode
  • 10 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
Sastojci za fil:
  • 1 l mleka
  • 12 kašika šećera
  • 3 pudinga od čokolade
  • 250 gr margarina
Sastojci za glazuru:
  • 100 gr čokolade
  • 5 kašika ulja


Priprema:
Sastojke za koru umutiti i ispeći u plehu dimenzije25x35 cm, prethodno obložen papirom.
Priprema fila:
U 8 dcl mleka staviti 10 kašika šećera da provri. Umutiti 3 pudinga sa 2 kašike šećera i 2 dcl mleka, dodati u prethodno provrelo mleko i kuvati. Kad se zgusne dodati margarin da se istopi, skinuti sa vatre. Koru koju smo ispekli i ohladili iseckamo na kockice i dodamo u topao fil i zmešamo. U kalup za tortu obima 26 cm izlijemo toplu masu i ostavimo da se ohladi i stegne. Kad se ohladi stavimo glazuru od čokolade. Istopimo 100 gr čokolade i 5 kašika ulja i prelijemo tortu.
Prijatno!

Related Posts:

  • Cheese kolačići Potrebno je: za kore: 200 g mljevenog keksa, 100 g rastopljenog maslaca, 2 kašike šećera za krem: 1 kg sirnog namaza, 4 jajeta, 5 kašika šećera, kesica vanilin šećera, 100 g mljevenog keksa, 150 g čokolade z… Read More
  • Vaš omiljeni napitak u hladnom izdanju Letnji dani su savršeni za hladnu kafu. Pročitajte na koje sve načine možete pripremiti hladnu verziju omiljenog napitka. Hladan nes: U šejker ili u plastičnu flašu od pola litre stavite kašičicu nes ili instant ka… Read More
  • Knedle od griza sa maslacem Način pripreme U kipuću vodu stavi se maslac i ukuha griz.Kad smjesa postane gusta, pusti se ohladiti.U hladnu smjesu miješa se jaje i doda soli.U slanoj kipućoj vodi ukuhaju se knedle.Kad zavriju, ostave se još u vodi 10 … Read More
  • Puž torta Potrebno je: za kore: 16 bjelanaca, 32 kašike šećera, 400 g mljevenih oraha, 4 štangle rendane čokolade, 2 kašike brašna  za rolate: 12 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika mljevenih oraha, 4 kašike brašna… Read More
  • Muhalebija Način pripreme U vrelo mlijeko, kojem smo dodali šećera i korice od limuna, kuha se uz stalno miješanje griz sve dok ne postane gusta kaša.Tada se doda maslac, sve dobro izmješa, sipa u pdgovarajući sud i pospe cimetom.Umj… Read More

0 komentari :

Objavi komentar