3. veljače 2015.

Ruža kruh

ruža hleb Ruža kruhSastojci:
  • 500-600 gr. brasna
  • so i kvasac
  • 2 kasike ulja
  • malo mleke vode
  • 1 jaje za premazivanje
  • malo sjemenki za posipanje


Priprema:
U posudu stavit sve navedene sastojke i zamjesit fino tijesto.
Ostavit da tijesto izraste pa ga istrest na pobrasnjenu povrsinu.
Fino oblikovat, pustit da malo odmori pa razvit sasvim malo (deblje nego za krofne)
Zasjec na 4 mjesta pa djelove tijesta prebacivat jedno preko drugog, oblikovat latice.
Prebacit u nauljenu tepsiju, namazat izmucenim jajetom i posut sjemenkama po zelji.
Ostavit da kruh izraste u tepsiji, pa pec na 200 C dok kruh nedobije finu boju to jest nebude gotov.
Gotov kruh

namazat puterom, prekrit i pustit da opusti -omeksa.

Prijatno!
kruh Ruža kruh






Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar