28. prosinca 2014.

Domaći kakao krem

Sastojci

1,5 dl mleka
200-300 g šećera
200 g margarina
200 g mleka u prahu
100 g čokolade
kesica vanilin šećera



Priprema

1.Stavite mleko, šećer i margarin na laganu vatru da se istope i

sjedine. 
2.Kad se prokuva, sklonite sa šporeta, umešajte vanilin šećer i mleko u prahu. Mešajte žicom ili mutite mikserom (da ne bude grudvica). 
3.Smesu podelite na 2 dela. Prvi treba da ostane beo, a u drugi ubacite čokoladu i mešajte da se istopi (dok je smesa još vruća). 
4.U neki dublji sud sipajte obe smese odjednom (jednu držite u levoj, drugu u desnoj ruci) i ostavite da se ohladi. Domaći eurokrem nije mnogo gust, ali ne sme da bude redak.
Napomena: Umesto da sve sipate u jednu posudu, možete i u nekoliko posudica.

Related Posts:

  • Twix tart Ako volite čokoladice, posebno one sa karamelom i čokoladom onda ste vi prava osoba za tviks tart. To će biti vječna “slatka ljubav”. Na blogu Browneyedbaker smo pronašli ovaj divni recept, a vjerujemo da će se o… Read More
  • Rafaelo torta Recept smo pronašli na Moje Wypieki blogu i savršeno će poslužiti kao rođendansko iznenađenje dragoj osobi. Potrebni sastojci: Za kore: 6 jaja 150 g šećera 1 kašičica vanila ekstrakta 170 g br… Read More
  • 7 nezdravih namirnica koje izazivaju rak Budimo iskreni: veliki je izazov uvijek se hraniti zdravo. Nekad smo primorani da, zbog obaveza i brzog načina života, konzumiramo poluprerađene proizvode ili brzu hranu. Ali, da li znate razliku između namirnica sa malo do… Read More
  • Čokoladni ekleri Poslastice napravljene od kuhanog tijesta su veoma delikatne i rijetko se odlučujemo da ih pravimo sami. Ali, ako ste dovoljno hrabri da pokušate, evo sjajnog recepta za čokoladne eklere. Hrskavo tijesto punjeno mirisn… Read More
  • Poljupci s medom 250 g lješnika 200 g šećera 2 bjelanceta 25 g kakao praha 25 g meda 70 g čokolade za kuhanje 70 ml slatke pavlake sol Priprema Izblendirajte lješnike sa šećerom. Prebacite smjesu u sud, dodajte med i prosijani ka… Read More

0 komentari :

Objavi komentar