- 250 g lješnika
- 200 g šećera
- 2 bjelanceta
- 25 g kakao praha
- 25 g meda
- 70 g čokolade za kuhanje
- 70 ml slatke pavlake
- sol
Izblendirajte lješnike sa šećerom. Prebacite smjesu u sud, dodajte med i prosijani kakao, pa dobro izmiješajte. Bjelanca umutite u čvrst snijeg s malo soli, pa ih dio po dio umiješajte u smjesu od lješnika, mješajući nježnim pokretima odozdo-nagore.
Masu prebacite u poslastičarski špric s većim zvjezdastim nastavkom, pa istiskujte ružice na pleh obložen papirom za pečenje, praveći veći razmak između njih (narašće tokom pečenja). Pecite keksiće oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade prije nego što ih sklonite s papira.
Na pari rastopite čokoladu s pavlakom i ostavite da se hladi oko 2 sata. Kada se smjesa dobro zgusnula, namažite po malo na dno pola količine keksića, poklopite preostalim i ostavite da malo odstoje pre posluženja.
Masu prebacite u poslastičarski špric s većim zvjezdastim nastavkom, pa istiskujte ružice na pleh obložen papirom za pečenje, praveći veći razmak između njih (narašće tokom pečenja). Pecite keksiće oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade prije nego što ih sklonite s papira.
Na pari rastopite čokoladu s pavlakom i ostavite da se hladi oko 2 sata. Kada se smjesa dobro zgusnula, namažite po malo na dno pola količine keksića, poklopite preostalim i ostavite da malo odstoje pre posluženja.
0 komentari :
Objavi komentar