- 4 jajeta
- 100 g brašna
- 20 g šećera u prahu
- 80 g šećera
- pola kesice vanilin- šećera
- 250 g marmelade od pomorandže
- 200 g čokolade sa 70% kakao mase
Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete pjenastu masu, pa im dodajte brašno prosijano sa vanilin-šećerom. Bjelanca umutite u čvrst sneg sa šećerom u prahu i dio po dio ih umiješajte u smjesu od žumanaca.
Prebacite masu u poslastičarski špric s ravnim nastavkom i istiskujte je na pleh obložen papirom za pečenje, formirajući diskove prečnika oko 5 cm. pecite ih 20 minuta u rerni zagrijanoj na 170˚C, pa ih ostavite da se rashlade.
Pola količine biskvita premažite s po malo marmelade i poklopite ih preostalim biskvitima. Dobijene keksiće do pola umočite u čokoladu istopljenu na pari, pa ih ostavite da se osuše.
Prebacite masu u poslastičarski špric s ravnim nastavkom i istiskujte je na pleh obložen papirom za pečenje, formirajući diskove prečnika oko 5 cm. pecite ih 20 minuta u rerni zagrijanoj na 170˚C, pa ih ostavite da se rashlade.
Pola količine biskvita premažite s po malo marmelade i poklopite ih preostalim biskvitima. Dobijene keksiće do pola umočite u čokoladu istopljenu na pari, pa ih ostavite da se osuše.
0 komentari :
Objavi komentar