8. srpnja 2014.

Gospodinovi poljupci


  • 4 jajeta
  • 100 g brašna
  • 20 g šećera u prahu
  • 80 g šećera
  • pola kesice vanilin- šećera
  • 250 g marmelade od pomorandže
  • 200 g čokolade sa 70% kakao mase






Priprema
Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete pjenastu masu, pa im dodajte brašno prosijano sa vanilin-šećerom. Bjelanca umutite u čvrst sneg sa šećerom u prahu i dio po dio ih umiješajte u smjesu od žumanaca.

Prebacite masu u poslastičarski špric s ravnim nastavkom i istiskujte je na pleh obložen papirom za pečenje, formirajući diskove prečnika oko 5 cm. pecite ih 20 minuta u rerni zagrijanoj na 170˚C, pa ih ostavite da se rashlade.

Pola količine biskvita premažite s po malo marmelade i poklopite ih preostalim biskvitima. Dobijene keksiće do pola umočite u čokoladu istopljenu na pari, pa ih ostavite da se osuše.

Related Posts:

  • Šeherzada (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci  600g turskog keksa sa punjenjem 1,5 litra mleka 1,5 margarin 250g šećera u prahu 500g belog krem šlaga (još bolje slatka pavlaka … Read More
  • Fini kolac sa makom,sirom i cokoladom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Testo 200 gr maslaca ( margarina ) 500 gr brasna 200 gr secera 1/2 praska za pecivo ( vrecica od 13 gr ) 1 jaje Nadjev od Maka 500 gr mlevenog maka 50… Read More
  • Tiramisu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 4 žumanca 150 g šećera 500 g Mascarpone sira 500 ml slatke pavlake oko 300 g piškota 250 ml jake, kuvane, kafe 50 ml slatkog Marsala vina Priprema (… Read More
  • Ledeni čokoladni kolač Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: 100 g čokolade z… Read More
  • Čokolada u četiri boje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: ZA KORU: 3 jaja, 150 g čokolade, 60 g maslaca, 4 kašike šećera, 1 kašika brašna.ZA FIL: 500 g maskarponea, 2 kašike šećera, 5 dl slatke pavlake, 100 … Read More

0 komentari :

Objavi komentar