19. prosinca 2014.

Palačinke Sizet



Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje

Sastojci

Za palačinke:
100 g brašna
2 jaja
200 ml mleka
rendana kora jedne pomorandže
30 g šećera u prahu
50 g putera

Za sos:


150 ml soka od ceđene pomorandže
rendana kora jedne pomorandže
sok od jednog limuna
iseckana pomorandža
30 g šećera
30 ml likera od pomorandže
30 ml brendija ili konjaka
50 g putera

Priprema

1. Sipajte brašno u posudu i u sredini napravite udubljene. Umutite jaja, dodajte mleko i vodu i sipajte u udubljenje u brašnu. Uz pomoć viljuške dobro promešajte da dobijete homogenu masu. Dodajte koru narandže i šećer i dobro promešajte. Dodajte 30 g otopljenog putera.
2. U tiganju ispecite palačinke na preostalom puteru, a zatim ih slažite jednu preko druge tako da između njih bude papir za pečenje.
3. Pomešajte sve sastojke za sos, osim putera i alkohola. Dodajte polovinu količine alkohola. U velikom tiganju zagrejte puter, a zatim dodajte smesu za sos.
4. U tiganj sa sosom stavite palačinku tako da je sos prekrije, a zatim je savijajte na četvrtine. Učinite tako i sa ostalim palačinkama.
5. Kada su sve palačinke u tiganju i dobro natopljene sosom, vreme je za flambiranje . U poseban mali tiganj sipajte alkohol i zagrejte ga blago na umerenoj temperaturi. Zapalite alkohol dugačkom šibicom i postepeno prelijte preko palačinki. Protresite tiganj dok se plamen ne ugasi.
6. Palačinke servirajte sa sladoledom od vanile ili šlagom.

0 komentari :

Objavi komentar