Sastojci
Za palačinke:
100 g brašna
2 jaja
200 ml mleka
rendana kora jedne pomorandže
30 g šećera u prahu
50 g putera
Za sos:
150 ml soka od ceđene pomorandže
rendana kora jedne pomorandže
sok od jednog limuna
iseckana pomorandža
30 g šećera
30 ml likera od pomorandže
30 ml brendija ili konjaka
50 g putera
Priprema
1. Sipajte brašno u posudu i u
sredini napravite udubljene. Umutite jaja, dodajte mleko i vodu i
sipajte u udubljenje u brašnu. Uz pomoć viljuške dobro promešajte da
dobijete homogenu masu. Dodajte koru narandže i šećer i dobro
promešajte. Dodajte 30 g otopljenog putera.
2. U tiganju ispecite palačinke na preostalom puteru, a zatim ih
slažite jednu preko druge tako da između njih bude papir za pečenje.
3. Pomešajte sve sastojke za sos, osim putera i alkohola. Dodajte
polovinu količine alkohola. U velikom tiganju zagrejte puter, a zatim
dodajte smesu za sos.
4. U tiganj sa sosom stavite palačinku tako da je sos prekrije, a
zatim je savijajte na četvrtine. Učinite tako i sa ostalim palačinkama.
5. Kada su sve palačinke u tiganju i dobro natopljene sosom, vreme je
za flambiranje . U poseban mali tiganj sipajte alkohol i zagrejte ga
blago na umerenoj temperaturi. Zapalite alkohol dugačkom šibicom i
postepeno prelijte preko palačinki. Protresite tiganj dok se plamen ne
ugasi.
6. Palačinke servirajte sa sladoledom od vanile ili šlagom.
Related Posts:
Sočno ćufte
Sastojci
½ kg mljevenog mesa
5 glavica luka,
1 jaje,
po 1 kašičica soli,
bosiljka,
majčine dušice, majorana i origana
&… Read More
Gulaš od junjećeg ribića
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci
juneći ribić 500-600
gr ,
1 struk praziluka, po
jedna glavica crnog i crvenog luka,
3 čena bijelog luka,
1 šargarepa,
½ korena celera,
&… Read More
Rolovana piletina
Sastojci:
6 pilećih bataka sa zabatkom
senf
feta sir
pileća šunka,
pečena paprika
šampinjoni
nekoliko kriški parizera
Priprema:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle |… Read More
Mini prohice
Sastojci :
4
jajeta
3
šoljice pšeničnog brašna
4
šoljice kukuruznog brašna
3
šoljice ulja
4
šoljice jogurta
1
prašak za pecivo
pola
kašičice soli
Priprema :
(adsbygoogle =… Read More
tjestenina na mediteranski način
Za desetak minuta na Mediteranu.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
600 gr tjestenine po želji. Ogulite i nasjeckajte 200 gr luka i 3 česnja češnjaka i kratko ih pirjajte na kašičici maslin… Read More
0 komentari :
Objavi komentar