29. lipnja 2014.

Sočno ćufte

Sastojci
½ kg mljevenog mesa
5 glavica luka,
1 jaje,
po 1 kašičica soli,
bosiljka,
majčine dušice, majorana i origana
                                                                                    par zrna bibera,
                                                                                    ½ l kuhanog paradajza
                                                                                    4 kašike ulja

Priprema
Izmješajte meso, jaje i so i oblikujte ćufte (veličina po želji). Ispržite ćufte na ulju i prebacite ih u drugi sud. U ulju u kome ste pržili ćufte, izdinsajte 5 glavica sitno sjeckanog luka.
Napravite sos: pomješajte paradajz sa malom šoljicom vode, a zatim dodajte bosiljak, majčinu dušicu, origano, majoran i biber u zrnu.
U vatrostalnu posudu stavite prvo dinstan luk, zatim ćufte i sve prelijte pripremljenim sosom. Zapecite u rerni na 200C 10 minuta.


Prijatno!


0 komentari :

Objavi komentar