Sastojci
juneći ribić 500-600
gr ,
1 struk praziluka, po
jedna glavica crnog i crvenog luka,
3 čena bijelog luka,
1 šargarepa,
½ korena celera,
1 mala glavica brokole
1 ½ kašičica soli,
1 kašičica majčine dušice,
½ kašičice bibera,
½ kašičice karija,
4-5 zrna korijandera,
½ veze svežeg peršuna (ili 1 kašičica suvog),
1 kašičica aleve,
4 kašike ulja
Priprema
Isjecite juneći ribić
na kocke (2 – 3 cm ) i stavite na zagrijano ulje da se proprži sa svih strana
10 –tak minuta. Isjecite sve vrste luka na krupnije komade i dodajte mesu.
Smanjite temperaturu na 1/3 poklopite i dinstajte uz dodatak 1 šolje vode.
Očistite šargarepu i
celer isjecite i dodajte mesu. Sve zajedno dinstajte 20 minuta a zatim dodajte
sve začine i isječenu brokolu. Dinstajte još 15-20 min i po potrebi dodajte još
½ šolje vode. Na kraju kuhanja dodajte alevu papriku.
Skuhajte rezance i
dodajte u gulaš 2 čase vode u kojoj su se kuhali rezanci. Služite uz
salatu –sladak ili kiseo kupus, ajvar, pečenu paprika.
0 komentari :
Objavi komentar