29. lipnja 2014.

Gulaš od junjećeg ribića



Sastojci
juneći ribić 500-600 gr ,
1 struk praziluka, po jedna glavica crnog i crvenog luka,
3 čena bijelog luka,
1 šargarepa,
½ korena celera,
                                                                                    1 mala glavica brokole
1 ½ kašičica soli,
1 kašičica majčine dušice,
½ kašičice bibera,
½ kašičice karija,
4-5 zrna korijandera,
½ veze svežeg peršuna (ili 1 kašičica suvog),
1 kašičica aleve,
4 kašike ulja

Priprema
Isjecite juneći ribić na kocke (2 – 3 cm ) i stavite na zagrijano ulje da se proprži sa svih strana 10 –tak minuta. Isjecite sve vrste luka na krupnije komade i dodajte mesu. Smanjite temperaturu na 1/3 poklopite i dinstajte uz dodatak 1 šolje vode.
Očistite šargarepu i celer isjecite i dodajte mesu. Sve zajedno dinstajte 20 minuta a zatim dodajte sve začine i isječenu brokolu. Dinstajte još 15-20 min i po potrebi dodajte još ½ šolje vode. Na kraju kuhanja dodajte alevu papriku.
Skuhajte rezance i dodajte u gulaš 2 čase vode u kojoj su se kuhali rezanci. Služite uz salatu –sladak ili kiseo kupus, ajvar, pečenu paprika.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar