29. lipnja 2014.

Rolovana piletina

Sastojci:
  • 6 pilećih bataka sa zabatkom
  • senf
  • feta sir
  • pileća šunka, 
  • pečena paprika
  • šampinjoni
  • nekoliko kriški parizera

Priprema:



Batake iskostiti pa ih malo izlupati tučkom i posoliti.
Na radnu površinu raširiti foliju pa poslagati parizer pa odgore batake, tri dole i tri gore, lijepo ih uklopiti da se dobije pravugaonik. Meso tad premazati senfom, pa poslagati prvo šunku , pečenu papriku, krupno sječene šampinjone i feta sir. Feta sir se stavlja jer on ne curi pri pečenju.
Urolajte sve zajedno. Uzmete jedan kraj folije, duži i podižete piletinu, uvijate, pomognete rukama, pa podižete do kraja, dok se sve ne uvije, dole vam ostane folija, prebacite, malo stisnete rukom, da se sve zalijepi, stisnete sa strane, zavrnete taj ostatak folije, probušite nekoliko rupica čačkalicom.
Pečete na 200 stepeni sat – sat i po vremena.
Nema kuhanja, nema kostiju, nema onda sjedinjavanja i nema mrežice one, u foliji ostaje sočnije, dok u mrežici se suši i nemojte da vas zavara folija. I u njoj se ipeče, ne obari se. Pred kraj skinite pažljivo foliju i ostavite da se rolat zapeče desetak minuta, da se uhvati fina korica.
Pečen rolat izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pa ga isjecite.
rolovana piletina se služi i topla i hladna zavisno od namjene.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar