29. lipnja 2014.

tjestenina na mediteranski način

Za desetak minuta na Mediteranu.




600 gr tjestenine po želji. Ogulite i nasjeckajte 200 gr luka  i 3 česnja češnjaka i kratko ih pirjajte na kašičici maslinovog ulja. Dodajte 400 gr gambera ili kozica. Nasjeckajte 400 gr kuhanih šparoga na kolutiće i dodajte kuhanoj smjesi. Zalijte sa 2-3dl bijelog vinaa te umiješajte krem juhu od šparoga. Kad zakipi dodajte 2dl vrhnja za kuhanje i kuhajte još 5 minuta. Sve prelijte preko tjestenine, posipajte sa malo nasjeckanog bosiljka i poslužite.

Related Posts:

  • Umak bolonjez (prilog) Specijalitet talijanske kuhinje.    Sastojci: 250 g mljevenog junećeg mišića jedna mrkva jedan crveni luk pola čaše crvenoga vina 200 g pelata ili pasirana rajčica dobro masli… Read More
  • Avokado s lososom   Specijalitet meksičke kuhinje Sastojci: 500 g lososa 3 avokada 1 glavica salata 1.5 luka 1 rebro celera 1 paprika 2 limuna majoneza worcestershire umak aceto balsamico di modena t… Read More
  • Hrskave lignje sa parmezanom i umakom od brokolija Ako pripremate večeru isnpirisanu morskim plodovima jedno od najboljih predjela koje možete izabrati su sigurno ove hrskave lignje sa parmezanom poslužene uz fen… Read More
  • Pržena riža sa piletinom. Ovo je samo jedan u nizu brzih i jednostavnih recepata koji su nam pravi spas kad nemamo previše vremena za kuvanje. Neka se na trpezi za vaš sledeći ručak nađe … Read More
  • Slatke rolnice od prženica Za novi početak školske godine svog malog školarca obradujte omiljenim prženicama, ali na malko drugačiji način. … Read More

0 komentari :

Objavi komentar