29. lipnja 2014.

tjestenina na mediteranski način

Za desetak minuta na Mediteranu.




600 gr tjestenine po želji. Ogulite i nasjeckajte 200 gr luka  i 3 česnja češnjaka i kratko ih pirjajte na kašičici maslinovog ulja. Dodajte 400 gr gambera ili kozica. Nasjeckajte 400 gr kuhanih šparoga na kolutiće i dodajte kuhanoj smjesi. Zalijte sa 2-3dl bijelog vinaa te umiješajte krem juhu od šparoga. Kad zakipi dodajte 2dl vrhnja za kuhanje i kuhajte još 5 minuta. Sve prelijte preko tjestenine, posipajte sa malo nasjeckanog bosiljka i poslužite.

Related Posts:

  • Kinder bajadera Da vam se ne bi stvarale grudvice prilikom pripreme glazure u kojoj koristite mleko u prahu, pažljivo ga mešajte sa ostalim sastojcima. (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||… Read More
  • Pijte svako jutro! Med i topla voda čine čuda za organizam Ova mješavina lako je probavljiva (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); i ima iznimno pozitivan učinak na organizam. Zahvaljujući svome iznimnom sastavu, med se od davnina smatrao svetom hranom i jedn… Read More
  • Torta Rafaelo (Torta od kokosa i oraha) Pretpostavlja se da kokos potiče iz Malezijskog arhipelaga i da se tropskim područjem proširio plutajući morem. Njegovo hranljivo i sočno meso je zaštićeno tvrdim, tamnosmeđim i dlakavim slojem koji na dnu ima tri rupe k… Read More
  • Čoko-banana torta Opremite kuhinju neophodnim pomagalima za izradu poslastica. Okrugli kalup za torte je posebno praktičan ukoliko ima stranicu koja se može otkopčati i odvojiti od pokretnog dna. Ukoliko je napravljen od metala koji vre… Read More
  • Šargarepa torta Veoma dobro izbalansirana poslastica, sa optimalnim odnosom belančevina, ukupnih masti i ugljenih hidrata i malom količinom holesterola. Ne zaboravite da i poslastice uračunate u dnevni energetski unos, koji mora biti u … Read More

0 komentari :

Objavi komentar