19. prosinca 2014.

Keks sa susamom


Sastojci

2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
½ kašičice soli
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 margarina
4 kašičice proprženog susama
2 dl vode

Priprema

1. Izmešajte sve sastojke osim vode dok ne dobijete mrvičasto testo. Dodajte vodu i mesite dok testo ne bude glatko.
2. Rastanjite ga na centimetar debljine, isecite na štapiće ili  čašom ili modlom vadite testo.
3. Složite u obložen pleh sa malo razmaka i pecite petanestak minuta na 100 stepeni, pa zatim 10-15minuta na 220 stepeni dok ne porumeni.



stvarukusa.rs

Related Posts:

  • Kremasta torta sa čokoladom i borovnicama Za izradu kolača i poslastica koristi se tamna čokolada za kuvanje. Najbolji način da je istopite je da se čokolada iseče na tanke listiće, stavi u posudu, rastopi na blagoj vatri ili nad parom gde se ostavi dok ne bude … Read More
  • Čokoladna kesten torta Kesten pripada koštunjavom voću, ali se po sastavu bitno razlikuje od ostalih plodova iz ove grupe po visokom sadržaju ugljenih hidrata, posebno skroba, manjem udelu masti u odnosu na uljima … Read More
  • Ćevapi na luku Svaki komad mesa ili povrća serviran pravo sa žice roštilja, uvek je posebnog ukusa i mirisa. Uz dobre savete i odgovarajuće recepte, priprema roštilja može postati pravi kulinarski doživljaj.  … Read More
  • Kraljevski rolat Sastojci: 10 listova tankih kora za pitu 2 jaja 400 gr pavlake 450 gr pileceg bijelog mesa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 gr salame 200 gr trapist sira 150 gr suhog mesa kecap masline origa… Read More
  • Šarenko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Šarenko – kolač koji će vas osvojiti – topi se u ustima Sastojci ZA KORE: 3 jajeta 450 ml kisele pavlake 1 prašak za peci… Read More

0 komentari :

Objavi komentar