29. prosinca 2014.

Kolač sa šljivama i jabukama

Sastojci

170 g šećera
so
280 g putera
6 jaja
350 g brašna
kesica vanilin šećera
kesica pudinga od vanile u prahu
500 ml mleka
500 g jabuka
500 g šljiva
40 g integralnog brašna
80 g badema

Priprema



1. Penasto umutiti 250 g putera sa 100 g šećera i malo soli. Umešati jedno po jedno jaje, pa postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Pećnicu zagrejati na 175 stepeni. U pleh obložen peki papirom, izručiti testo, poravnati, peći oko 25 minuta. Ostaviti da se prohladi.
3. Prema uputstvu pripremiti puding sa mlekom i 40 g šećera. Sipati preko testa, izravnati. Jabuke oprati, iseći na četvrtine, očistiti od semena, pa ih iseći na tanke kriške. Šljive oprati, izvaditi koštice, prepoloviti.
4. Preko testa poređati voće. Od integralnog brašna, 30 g šećera i 30 g butera zamesiti testo za mrvice, rasporediti ih preko testa. Posuti bademom po želji. Peći još 20 minuta.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar