1.
Penasto umutiti 250 g putera sa 100 g šećera i malo soli. Umešati jedno
po jedno jaje, pa postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za
pecivo.
2. Pećnicu zagrejati na 175 stepeni. U
pleh obložen peki papirom, izručiti testo, poravnati, peći oko 25
minuta. Ostaviti da se prohladi.
3. Prema uputstvu pripremiti puding sa
mlekom i 40 g šećera. Sipati preko testa, izravnati. Jabuke oprati,
iseći na četvrtine, očistiti od semena, pa ih iseći na tanke kriške.
Šljive oprati, izvaditi koštice, prepoloviti.
4. Preko testa poređati voće. Od
integralnog brašna, 30 g šećera i 30 g butera zamesiti testo za mrvice,
rasporediti ih preko testa. Posuti bademom po želji. Peći još 20 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar