31. listopada 2014.

Rolat sa pilećim mesom i pečurkama




Sastojci: Količina:
- ulja 5-6 kašika
- pilećeg mesa 500 grama
- pečuraka 500 grama
- tankih kora za pitu 500 grama
- bareni pirinač 1 šolja
- so, biber po ukusu
- crvena mlevena paprika kašičica
- crni luk 1 glavica



Uputstvo za pripremu:

  • U šerpi zagrejati 2-3 kašike ulja, pa dodati očišćen i sitno sečen luk. Kratko propržiti. U luk dodati sitno sečeno belo meso i propržiti, pa dodati oprane i isečene pečurke. Kada ste sve dobro propržili dodajte bareni pirinač, posolite pobiberite i dodajte crvenu papriku po ukusu.
  • U šolju sipati mlake vode i dodati 3-4 kašike ulja. Kore redjatina na radnoj površini, svaku premazati mešavinom ulja i vode, a na svaku drugu stavljati fil.
  • Redjanje završiti korom. Zatim uviti u rolat i preneti u namazan pleh. Rolat premazati mešavinom vode i ulja. Peći oko pola sata na temperaturi od 200 stepeni. Ohlađen rolat iseči na parčad.

0 komentari :

Objavi komentar