Sastojci: | Količina: |
---|---|
- ulja | 5-6 kašika |
- pilećeg mesa | 500 grama |
- pečuraka | 500 grama |
- tankih kora za pitu | 500 grama |
- bareni pirinač | 1 šolja |
- so, biber | po ukusu |
- crvena mlevena paprika | kašičica |
- crni luk | 1 glavica |
Uputstvo za pripremu:
-
U šerpi zagrejati 2-3 kašike ulja, pa dodati očišćen i sitno sečen luk. Kratko propržiti. U luk dodati sitno sečeno belo meso i propržiti, pa dodati oprane i isečene pečurke. Kada ste sve dobro propržili dodajte bareni pirinač, posolite pobiberite i dodajte crvenu papriku po ukusu.
-
U šolju sipati mlake vode i dodati 3-4 kašike ulja. Kore redjatina na radnoj površini, svaku premazati mešavinom ulja i vode, a na svaku drugu stavljati fil.
-
Redjanje završiti korom. Zatim uviti u rolat i preneti u namazan pleh. Rolat premazati mešavinom vode i ulja. Peći oko pola sata na temperaturi od 200 stepeni. Ohlađen rolat iseči na parčad.
0 komentari :
Objavi komentar