Sastojci:
Količina:
- secer
250 g
- voda
100 ml
- mleko u prahu
100 g
- mleveni orasi
100 g
- mleveni keks (plazma)
200 g
- maslac ili margarin
125 g
- cokoladna glazura
:
- cokolada za kuvanje
50 g
- mleko
2 kasike
- ulje
1/2 kasike
Uputstvo za pripremu:
-
Šecer i vodu staviti u šerpu i zagrejati, kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 5 minuta. Skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati da se otopi. Mleko u prahu, keks i orahe izmešati pa usuti u šerpu. Dobro izmešati.
-
Sipati u pleh (30x15), nauljan ili obložen papirom za pečenje. Ohladiti. (ne treba da se pece, samo se ostavi da se ohladi i stegne)
-
Skloniti papir i vratiti u pleh.
-
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko kolača.
-
Ostaviti da se ohladi i stegne pa iseći štanglice. Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar