Sastojci: |
Količina: |
- sunčanice |
10-12 kom |
- jaje |
1 kom |
- brašna |
50 gr |
- soli |
1.kašičica |
- vegete |
1.kašičica |
- bibera |
malo |
- ulja za prženje |
1 dl |
Uputstvo za pripremu:
-
1. Odvojiti koren od klobuka gljive (klobuk blago
pridržavati jednom rukom, a drugom rukom odvajati koren, polako ga
uvrćući, držeći ga odmah ispod klobuka) i oprati klobuke sa obe strane,
blago protrljavši gornju površinu klobuka pod slabim mlazom vode.
Ostaviti ih par minuta da se kratko ocede, tako što će režnjevi biti
okrenuti na dole, kao i u prirodi.
-
2. Pripremiti u jednu posudu brašno, a u drugoj umutiti jaje sa prstohvatom soli.
-
3. Posoliti i posuti vegetom sa obe strane, po želji i
biberom i ostaviti ih 5 minuta da odstoje. Tokom stajanja u začinima
dodatno će se ocediti voda, pa ih prepakovati na drugi tanjir ili malo
ocediti vodu, jer treba da budu vlažne, da poprime brašno.
-
4. Staviti ulje da se greje.
-
5. Svaki klobuk valjati u brašno sa obe strane.
-
6. Zatim klobuk provući kroz umućeno jaje.
-
7. Pržiti na srednjoj temperaturi oko 2 minuta sa jedne, pa onda i sa drge strane, da lepo porumeni.
-
8. Vaditi na papirni ubrus, da upije višak masnoće.
0 komentari :
Objavi komentar