1.
Maslac umutite penasto, postepeno dodajte šećer, sve vreme muteći, pa
umešajte jaje i pavlaku, i na kraju varjačom sve sjedinite u jednoličnu
smesu s brašnom i praškom za pecivo. Testo treba samo da se odvaja od
posude. Oblikujte kuglu, umotajte je u prozirnu foliju i
stavite u
frižider dok ne spremite ostalo.
2. Jabuke oljuštite i isecite na tanke
kriške. U tepsiju u kojoj ćete peći pitu uspite šećer i ravnomerno ga
rasporedite po dnu, po njemu rasporedite jabuke, njih pospite cimetom,
vanilin-šećerom i poprskajte sokom od limuna. Stavite na ugrejanu ringlu
i zagrevajte dok se šećer ne istopi i karamelizuje. Sklonite s vatre i
malo prohladite.
3. Izvadite testo iz frižidera,
razvucite ga na dimenzije tepsije, njime pokrijte jabuke, a krajeve malo
stisnite uz ivice tepsije. Pitu pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Izvadite iz rerne i par minuta držite prekriveno kuhinjskom krpom, onda
pitu prevrnite na tanjir za služenje.
Napomena: Pitu secite kao tortu i svako parče poslužite ukrašeno šećerom u prahu.
0 komentari :
Objavi komentar