30. listopada 2014.

Čokoladni cheesecake




Sastojci: Količina:
- za koru :
- mleveni keks (plazma) 200 g
- margarin 80 g
- čokoladno mleko 70 ml
- za fil :
- šlag 300 g
- mleko 270 ml
- moja kravica sitan sir 300 g
- čokolada 150 g
- prah šećer 50 g
- želatin 1 kesica
- za čokoladnu glazuru :
- čokolada za kuvanje 100 g
- ulje 1 kašika
- mleko 3 kašike

Uputstvo za pripremu:

  • Umutiti margarin, dodati mleveni keks i čokoladno mleko, izmešati. Staviti u pleh (24cm) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
  • Čokoladu otopiti i ohladiti, pa je pomešati sa moja kravica kuhinjica sitnim sirom i sa prah šećerom.
  • Šlag umutiti sa mlekom.
  • Te dve mase izmešati. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i dodati u umućen fil. Izmešati.


  • Fil staviti preko kore.
  • Napraviti čokoladnu glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, i preliti preko fila.
  • Ostaviti da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!

0 komentari :

Objavi komentar