30. listopada 2014.

Čokoladni cheesecake




Sastojci: Količina:
- za koru :
- mleveni keks (plazma) 200 g
- margarin 80 g
- čokoladno mleko 70 ml
- za fil :
- šlag 300 g
- mleko 270 ml
- moja kravica sitan sir 300 g
- čokolada 150 g
- prah šećer 50 g
- želatin 1 kesica
- za čokoladnu glazuru :
- čokolada za kuvanje 100 g
- ulje 1 kašika
- mleko 3 kašike

Uputstvo za pripremu:

  • Umutiti margarin, dodati mleveni keks i čokoladno mleko, izmešati. Staviti u pleh (24cm) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
  • Čokoladu otopiti i ohladiti, pa je pomešati sa moja kravica kuhinjica sitnim sirom i sa prah šećerom.
  • Šlag umutiti sa mlekom.
  • Te dve mase izmešati. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i dodati u umućen fil. Izmešati.


  • Fil staviti preko kore.
  • Napraviti čokoladnu glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, i preliti preko fila.
  • Ostaviti da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!

Related Posts:

  • Ružice sa krem sirom Sastojci Za tijesto 1/2 kockice kvasca125 ml mlakog mlijeka250 g brašnaso40 g šećera Za fil od krem sira 100 g krem sirakašičica rendane kore od&nb… Read More
  • Voćni poljupci Sastojci 4 bjelanca150 g šećera40 g šećera u prahu20 g gustina300 g bijele čokolade30 g putera500 g raznog voća Priprema 1. Zagrijati rernu na 100 stepeni. Dva pleha obložiti peki papirom. Umutiti č… Read More
  • Ledeni voćni sorbet Sorbet je idealna letna poslastica – lagana, vitaminska i rashladjujuća! Sličan je sladoledu, ali je daleko manje kaloričan jer ga pripremate od voćnog soka ili voćne kaše, uz dodatak smedjeg šećera. Potrebno je: … Read More
  • Orasnice Sastojci po 150 g mljevenih i sjeckanih oraha4 bjelancetasok od 1 limuna150 g šećera Priprema Ulupajte čvrst snijeg od bjelanaca, dodajte limun, samljevene i polovinu sjeckanih ora… Read More
  • Zelena salata za ublažavanje crvenila od sunčanja Nema sumnje da je samo njegovana koža – lijepa i blistava. Ako redovito brinuti o njoj, ona će vam to sigurno vratiti – jedrine i sjajem. A ukoliko je još vaš izbor za njegu prirodan proizvod, onda stvarno nemate razlo… Read More

0 komentari :

Objavi komentar