Sastojci: | Količina: |
---|---|
- za koru | : |
- mleveni keks (plazma) | 200 g |
- margarin | 80 g |
- čokoladno mleko | 70 ml |
- za fil | : |
- šlag | 300 g |
- mleko | 270 ml |
- moja kravica sitan sir | 300 g |
- čokolada | 150 g |
- prah šećer | 50 g |
- želatin | 1 kesica |
- za čokoladnu glazuru | : |
- čokolada za kuvanje | 100 g |
- ulje | 1 kašika |
- mleko | 3 kašike |
Uputstvo za pripremu:
-
Umutiti margarin, dodati mleveni keks i čokoladno mleko, izmešati. Staviti u pleh (24cm) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
-
Čokoladu otopiti i ohladiti, pa je pomešati sa moja kravica kuhinjica sitnim sirom i sa prah šećerom.
-
Šlag umutiti sa mlekom.
-
Te dve mase izmešati. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i dodati u umućen fil. Izmešati.
-
Fil staviti preko kore.
-
Napraviti čokoladnu glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, i preliti preko fila.
-
Ostaviti da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!
0 komentari :
Objavi komentar