Susam proprziti u teflonskom tiganju da dobije zlatnu boju, pa
kad se ohladi sjediniti ga sa polovinom brasna i praskom za pecivo.
Posoliti po ukusu, dodati ulje i pivo pa uz postepeno dodavanje ostatka
brasna umesiti srednje tvrdo testo. Testo odmah razviti na debljinu
prsta, seci stapice i uvijati u spirale. Redjati spirale u pleh koji ne
mora biti podmazan jer je testo masno i peci 20 minuta na 200 stepeni u
zagrejanoj rerni.
Napomena:
Mozete koristiti mesavinu semenki (susam, lan, suncokret...),
bitno je da ukupno bude 200 grama. Osim spirala mozete modlama vaditi
oblike po zelji.
Zlatne buhtle
Sastojci
16 suvih šljiva bez koštice 3 kašike ruma300 g brašnakesica suvog kvasca150 g jogurta3 kašike še…Read More
Čudotvorno bundevino ulje
Bundevino
ulje je bogato vitaminima A, E, C i K. Sveže ulje sadrži više od 60%
nezasićenih masnih kiselina. Takođe sadrži vitamine B grupe, nezasićene
masne kiseline, omega 6 i …Read More
Slatka pletena pogača
Sastojci
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
2 jaja500 g brašnakašičica suvog kv…Read More
Recept za najzdraviji doručak – zobena kaša
Iako njen okus mnogima ne prija, zobena kaša je najbolji i
najzdraviji doručak koji možete priuštiti svom organizmu. Izuzetno
zdrava i bogata hranjivim sastojcima, zobena kaša opskrbit će vas
dovoljnom količinom energi…Read More
0 komentari :
Objavi komentar