Ukus voća u neodoljivoj čokoladi neće vas ostaviti ravnodušnim
Sastojci:
4-5 većih jabuka
450 g brašna
Prstohvat soli
1 Prašak za pecivo
180 g šećera
3 kašičice cimeta
2 kašike kakaa
3 jajeta
80 ml Ulja
100 g čokolade seckane na kockice
100 g seckanih oraha
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Jabuke narendajte.
2. U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao.
3. U većoj posudi pomešajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umešajte brašno s dodacima pa dodajte nasečenu čokoladu i orahe. Mešajte tek toliko da se sastojci povežu.
4. Ulijte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm. Pecite 60 do 70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa ako želite, prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa malo oraha, cimeta ili kandiranim jabukama.
domacikolaci.net
0 komentari :
Objavi komentar