23. prosinca 2014.

Snickers štanglice

Ovi ukusni kolačići će vas naterati da se zaljubite u njih već na prvi zalogaj, zato slobodno odmah napravite duplu meru!
snikers
Sastojci:
300 g šećera
2,5 dcl vode
250 g putera


100 g čokolade
400 g lomljenog keksa
300 g seckanog pečenog kikirikija
2 kašike meda

Sastojci za glazuru:
150 g čokolade
4 kašike ulja
20 g putera

Priprema:
Prokuvati šećer i vodu toliko da se šećer istopi. Dodati puter i čokoladu da se istope.
Skinuti sa vatre i dodati 400 g lomljenog keksa i 300 g sitno seckanog pečenog kikirikija.
Masu toplu izliti u pleh.
Masu lepo poravnati, premazati sa 2 kašike meda, pa staviti glazuru: na tihoj vatri istopiti 150 g čokolade, 4 kašike ulja i 20 g putera i glazurom preliti kolač.
Dok se čokolada još nije stegla, po njoj posuti seckani kikiriki.


domacikolaci.net

Related Posts:

  • Kokos baklava Sastojci za baklavu: 500 g tankih kora za baklavu 5 jaja 2 šolje šećera 1 šolja ulja 1 šolja jogurta 200 g kokosovog brašna 1 prašak za pecivo Za preliv: 4 šolje šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus… Read More
  • Torta monte Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Broj osoba:8 osoba BISKVIT  15 dkglješnjaka  6bjelanjaka  6 velikih žlicašećera  6 velikih žlicabrašna KREMA &nb… Read More
  • Najbolji recept za palačinke – ikada! Da li vam ovo zvuči prepotentno? Shvatićete da nije kada probate palačinke po ovom receptu! Pravite palačinke po receptu Ako ste i vi pravili palačinke po “stavi sastojke otprilike” savetu mame, bake, tetke, sve… Read More
  • Buhtle s Nutellom i orasima (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dakle izbor je na vama, ali ipak predlažemo da za prvi pokušaj vaše buhtle obogatite okusom popularne Nutelle i oraha jer smo se i sami uvjerili kako upr… Read More
  • Ruske kape Sastojci: biskvit: 4 jaja 20 dkg šećera 1 dl ulja 1,5 dl vode (vruće) 30 dkg brašna (oštrog) 2 žlice kakaa 1 prašak za pecivo krema: 1/2 l mlijeka 5 žlica brašna (glatko) 5 žlica šećera 2 vanilin šećera 20 dkg … Read More

0 komentari :

Objavi komentar