23. prosinca 2014.

SLATKIŠ KOJI VOLE SVE GENERACIJE: Recept za čuvenu Moskva šnit tortu!

Postoji više verzija ovog recepta, ali ukus je ono što je čini neodoljivom sve ove godine.
moskva
SASTOJCI

15 jaja ukupno – belanca za patišpanj kore, a žumanca idu za krem fil


Za patišpanj kore:
300 g šećera
200 g seckanih oraha
3 kašike brašna
2 kesice vanilin šećera

Za krem fil:
300 g margarina
250 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
100 ml mleka
300 g slatkog od višanja
300 g krugova ili komadića iz konzerve ananasa

Za ukrašavanje torte:
400 ml mleka
4 kesice praška za šlag

PRIPREMA
Testo za kore za Moskva šnit tortu:
Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom izmutiti belanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi.
Dodati orahe, vanilin šećer, brašno i promešati varjačom.
Testo podeliti u dve tepsije obložene kuvarskim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180°C.

Krem fil za Moskva šnit tortu:
U međuvremenu pripremite krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa

žumancima dodati šećer, vanilin šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko. Kada krem dobije potrebnu gustinu skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini.
U drugi sud sipati mleko, dodati prašak za šlag i mutiti mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu.
Slaganje kora Moskva šnit torte:
Patišpanj izvaditi iz tepsija, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve a zatim ih iseći formirajući tri lente.
Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag.
Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa a zatim naneti šlag.
I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja.
Stavite zadnju lentu i celu tortu premažite šlagom po vrhu.
Ukrasite po želji šlagom, sirupom od čokolade ili višnje.
Stavite u frižider da se Moskva šnit torta ohladi i krem stegne.


domacikolaci.net

Related Posts:

  • Londonske štanglice (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci za testo: 6 žumanaca 110 gr. kristal šećera 110 gr. maslaca ili margarina 150 gr. oštrog brašna Za premaz: 150 gr. pikantne marmelade Nadev: 6… Read More
  • Pina Colada sladoled kolač Ovo je jedna od onih slastica čije vas ime na prvu mami. Iako možda ne izgleda u potpunosti osvežavajuće, čulo ukusa će vam odgovoriti drugačije. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovaj kolač je… Read More
  • Ljubičasti mus kolač od borovnica Ovo je prava dama među kolačima. Kada poželite da napravite nešto zaista posebno, elegentno i ukusno birajte ovaj mus kolač. Mekan, izdašan, lepog izgleda i fenomenalnog ukusa – mus kolač od borovnica predlažemo za po… Read More
  • Torta nad tortama Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Za ko… Read More
  • Punjeni vijenac (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako pripremate posebnu zabavu onda obavezno morate napraviti venac od testa punjen raznim delicijama   koje većina voli. Tu je salama, paprika, si… Read More

0 komentari :

Objavi komentar