23. prosinca 2014.

SLATKIŠ KOJI VOLE SVE GENERACIJE: Recept za čuvenu Moskva šnit tortu!

Postoji više verzija ovog recepta, ali ukus je ono što je čini neodoljivom sve ove godine.
moskva
SASTOJCI

15 jaja ukupno – belanca za patišpanj kore, a žumanca idu za krem fil


Za patišpanj kore:
300 g šećera
200 g seckanih oraha
3 kašike brašna
2 kesice vanilin šećera

Za krem fil:
300 g margarina
250 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
100 ml mleka
300 g slatkog od višanja
300 g krugova ili komadića iz konzerve ananasa

Za ukrašavanje torte:
400 ml mleka
4 kesice praška za šlag

PRIPREMA
Testo za kore za Moskva šnit tortu:
Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom izmutiti belanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi.
Dodati orahe, vanilin šećer, brašno i promešati varjačom.
Testo podeliti u dve tepsije obložene kuvarskim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180°C.

Krem fil za Moskva šnit tortu:
U međuvremenu pripremite krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa

žumancima dodati šećer, vanilin šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko. Kada krem dobije potrebnu gustinu skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini.
U drugi sud sipati mleko, dodati prašak za šlag i mutiti mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu.
Slaganje kora Moskva šnit torte:
Patišpanj izvaditi iz tepsija, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve a zatim ih iseći formirajući tri lente.
Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag.
Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa a zatim naneti šlag.
I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja.
Stavite zadnju lentu i celu tortu premažite šlagom po vrhu.
Ukrasite po želji šlagom, sirupom od čokolade ili višnje.
Stavite u frižider da se Moskva šnit torta ohladi i krem stegne.


domacikolaci.net

Related Posts:

  • Čokoladne kockice sa lješnjacima. Ako nemate baš mnogo raspoloživog vremena, a jede vam se nešto kremasto i čokoladno. Ovaj recept je idealan za vaš današnji izbor. Za pripremu vam je potrebno oko 5 minuta, a što je još važnije ne treba vam ni pećnica. Šta … Read More
  • Fish & chips Sastojci:  (za 6 porcija)   4 fileta brancina (fish) bez kože 195 g brašna 195 ml bijeloga vina 4 grančice majčine dušice 30 ml suncokretova ulja 80 g bjelanjka 1 prstohvat soli škrob 5 većih krumpira  … Read More
  • Kolač sa palačincima  Dvije omiljene  poslastice spojene u jednu, megaposlasticu, mmm. Zvuči nevjerovatno, ali je moguće. Uz malo kreativnosti, i isto tako "minimum" iskorištenog vremena, naravno ne uzalud, svoj "stomak" možemo u seku… Read More
  • Jednostavna čorba od graška i junetine Za nas je ovo jelo idealno za proljećni ručak. Složiće te se da je čorba od graška i junetine pravi obrok za tople dane. Grašak možete čak i izmiksati kada se skuha da biste dobili kremastiju čorbu ili dio (tek jed… Read More
  • Brusketi Bruskete su apetizeri iz Italije. Mogu se poslužiti toplo ili hladno, te se mogu praviti u različitim veličinama. U ovom receptu nam treba hljeb, paradajz, dvije vrste sira, majoneza i nešto malo začina. Sastojci: 1… Read More

0 komentari :

Objavi komentar