Ako nemate baš mnogo raspoloživog vremena, a jede vam se nešto kremasto i čokoladno. Ovaj recept je idealan za vaš današnji izbor. Za pripremu vam je potrebno oko 5 minuta, a što je još važnije ne treba vam ni pećnica. Šta reći no ekonomično u svakom pogledu.
Sastojci:
- 4 šolje sitno mljevenog šećera
- 1/2 šolje kakaa u prahu (nezaslađenog)
- 1/4 šolje mlijeka s višim udjelom masnoće
- 1/2 šolje maslaca
- 2 kašičice ekstrakta vanilije
- Šaka prženih, nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
- 1/4 šolje mlijeka s višim udjelom masnoće
- 1/2 šolje maslaca
- 2 kašičice ekstrakta vanilije
- Šaka prženih, nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
1. Pripremite posudu, stavite u nju papir za pečenje. Pomiješajte šećer i kakao te presipajte u zdjelu koja može u mikrovalnu. Mješavinu prelijte mlijekom te na kraju dodajte maslac u komadu. Ništa ne miješajte već stavite da se grije oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi. Izvadite posudu iz mikrovalne, dodajte ekstrakt vanilije i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu. U masu ubacite lješnjake i sve zajedno izmiješajte. Smjesu ravnomjerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu te stavite u zamrzivač na 10 minuta. Nakon toga, okrenite posudu naravnu površinu te dobijenu čokoladnu ploču narežite na kockice.
0 komentari :
Objavi komentar