Bruskete su apetizeri iz Italije. Mogu se poslužiti toplo ili hladno, te se mogu praviti u različitim veličinama. U ovom receptu nam treba hljeb, paradajz, dvije vrste sira, majoneza i nešto malo začina.
Sastojci:
1 hljeb
2 paradajza, u kockicama
1 zdjelica sira mozzarela (nariban)
2 kašike parmezan sira
1/2 zdjelica majoneze
1 mljeveni češnjak
1/4 kašikice bosiljka
1 kašikica origana
1/2 kašikice papra
Malo maslaca
2 paradajza, u kockicama
1 zdjelica sira mozzarela (nariban)
2 kašike parmezan sira
1/2 zdjelica majoneze
1 mljeveni češnjak
1/4 kašikice bosiljka
1 kašikica origana
1/2 kašikice papra
Malo maslaca
Priprema:
- Izrežite hljeb u kriške debljine 2 cm i svaku krišku namažite maslacem.
- Ostatak sastojaka pomješajte.
- Stavite oko 1 čajnu žlicu mješavine na svaku krišku, i stavite ju na tepsiju za pečenje.
- Pecite na 180 stupnjeva 15 minuta (ili dok se smjesa ne otopi, a hljeb postane hrskav)
- Poslužite odmah
0 komentari :
Objavi komentar