8. srpnja 2014.

Fish & chips

Sastojci:  (za 6 porcija)  
  • 4 fileta brancina (fish) bez kože
  • 195 g brašna
  • 195 ml bijeloga vina
  • 4 grančice majčine dušice
  • 30 ml suncokretova ulja
  • 80 g bjelanjka
  • 1 prstohvat soli
  • škrob
  • 5 većih krumpira
 
 
 
 
   

PRIPREMA: Brašno i bijelo vino dobro izmiješajte, dodajte lišće majčine dušice, ulje i sol te dobro miješajte. Tucite bjelanjak dok ne postane čvrst. Razrežite brancina(ribu) na debele trake, uvaljajte u malo škroba, provucite kroz smjesu za pohanje i pržite na 160°C otprilike 5 minuta dok ne postane zlatnožut. Ogulite krumpire, narežite ih u obliku čipsa tako da je svaki komad jednake veličine i stavite u hladnu vodu da se odstrani škrob. Zatim krumpire dobro posušite kuhinjskom krpom i pržite oko 2 minute. Stavite krumpire na krpu da se ocijede, a zatim ih ponovno pržite dok ne postanu zlatnožuti. Zamotajte u papirnati smotuljak, posolite i poslužite.

0 komentari :

Objavi komentar