-
Rajcice presjecite na pola, pokapajte maslinovim uljem i zacinima. Stavite peci na 150 stupnjeva oko 45 minuta.
Umjesto ovog postupka mozete koristiti vec susene rajcice iz ulja.
-
Krumpire dobro operite i stavite
kuhati u ljusci. Ohladiti, odrezati im malo sa vrhova da nmogu lijepo
stajati kad se stave u kalup i izrezati na debljinu od ca 2,5 cm, ne
morate ga guliti, ali ako ne volite neoguljeni mozete.
-
Jedan veliki luk izrezite na
trakice, pecite ga oko 10 minuta na tihoj vatri da dobije zlatno-zutu
boju. Izvadite ga na kuhinjski papir. Na istoj masnoci propecite slaninu
ili prsut izrezan na kockice ili tanke trakice.
-
Oblozite kalup za tart ( 24 cm ) papirom za pecenje. Razvaljajte
lisnato tijesto u krug. U zamjenu za lisnato tijesto mozete koristiti lazno lisnato tijesto, samo pola mjere.
Karamelizirajte secer do smedje boje, sklonite s vatre i dodajte
maslac da se otopi. Raspodjelite to po kalupu, koji malo ugijte u toploj
pecnici. Paznja, karamelizirani secer jako je vruc.
-
Po seceru natrgajte listice
origana, slozite krumpir, malo posolite, popaprite krumpir ( paznja
ostali sastojci su slani ), u udubine utiskajte pecenu rajcicu,
raspodjelite luk i slaninu te poslazite tanko rezane kriske sira. Neki
fini, aromaticni tvrdi kozji ili blazi ovcji sir daje posebno fini okus
ovom jelu, a i Paski sir bi bio oooodlican izbor.
Odozgora pokrijte tijestom, pazljivo ga ugurajte u strane da se nadjev dobro zatvori. Izbodite ga vilicom na nekoliko mjesta.
Zapecite na 200 stupnjeva na najdonjoj pregradi 25 minuta, smanjite
na 180 i pecite jos oko 15 minuta. Izvadite tarte i malo ohladite u
kalupu, okrenite na veliki tanjur ili jos bolje neku ravnu tacnu.
-
Servirajte ovo jelo kao predjelo,
glavno jelo uz zdjelu salate ili kao prilog. Recept izgleda
kompliciraniji nego sto je jer se koraci pripreme jako dobro slazu jedan
s drugim. Kad je rajcica pecena ( ako koristite vec susenu, onda kad je
krumpir kuhan ) svi ostali sastojci su spremni za slaganje.
0 komentari :
Objavi komentar