7. studenoga 2014.

Kety Cake




Sastojci

  •  CAKE POPSY: 1 jaje
  • 30 g šećera

  • 35 g brašna

  • 2 žlice ulja

  • 1 žličica pecilnog praška +malo boje za kolače

  •  BISKVIT: 3 bjelanjka
  • 140 g šećera

  • 1/2 vanil šećera

  • 150 g brašna

  • 1 žličica pecilnog praška

  • 60 ml vode

  • 60 ml ulja

  •  KREMA: 1 puding vanilija
  • 3 žutanjka

  • 50 g bijele čokolade

  • 4 žlice šećera

  • 350 ml mlijeka

  • 50 ml slatkog vrhnja

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.  



    Prvo ispečemo cake popse,umutim jaja sa šećerom i uljem i kad se lagano zapjene stavim brašno pomiješano sa pecilnim praškom i malo prehrambene boje u prahu(jači intenzitet mi je boje).Tijesto stavim u kalup za cake popse i pečem ih par minuta na 180 
  2.    
    Bisvit je po receptu Radilice za najnežniju napast.U posudu staviti pola količine šećera, dodati rum šećer, zatim ulje i vodu, pa kratko izmiksati mikserom. Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i izmiksati još jednom dok se sve lijepo ne sjedini.
    U drugoj posudi, pjenasto umutiti  bjelanca sa prstohvatom soli, uz postepeno dodavanje preostale količine šećera.
    Zatim, pjenu od bjelanaca, dodavati, malo po malo, prvoj smjesi i svaki put ručno i vrlo polako promiješati.Smjesu izliti u kalup fi 19 i peći na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.Probati biskvit sa čačkalicom da li je dovoljno pečen.

  3. Kremu skuhamo klasično kako se kuha puding.U još  vrući puding umiješamo bijelu čokoladu i pokrijemo prozirnom folijom i stavimo da se hladi.U ohlađenu kremu umiješamo  izrađeno slatko vrhnje(u mom slučaju) ili slatko vrhnje zamijenite  1-2 žlice maslaca dok ne dobijete kremastu strukturu.Ja osobno više volim kad stavim umučeno slatko vrhnje i kod večine krema izbacim dio sa maslacem i ubacujem ovu kombinaciju.
  4.    
    Ohlađeni biskvit prerežemo popola.Na pladanj stavimo prvu koru biskvita i pola kreme.
  5.    
    Zatim na kremu poslažemo pečene popsi cake .
  6.    
    A onda na njih ostatak kreme i završni biskvit.Ostavimo u hladnjaku da se dobro stisne i poveže.Tortu ukrasimo po želji.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar