Sastojci
- CAKE POPSY: 1 jaje
30 g šećera
35 g brašna
2 žlice ulja
1 žličica pecilnog praška +malo boje za kolače
- BISKVIT: 3 bjelanjka
140 g šećera
1/2 vanil šećera
150 g brašna
1 žličica pecilnog praška
60 ml vode
60 ml ulja
- KREMA: 1 puding vanilija
3 žutanjka
50 g bijele čokolade
4 žlice šećera
350 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja
Priprema
- Težina:
-
Prvo ispečemo cake popse,umutim jaja sa šećerom i uljem i kad se lagano zapjene stavim brašno pomiješano sa pecilnim praškom i malo prehrambene boje u prahu(jači intenzitet mi je boje).Tijesto stavim u kalup za cake popse i pečem ih par minuta na 180
-
Bisvit je po receptu Radilice za najnežniju napast.U posudu staviti pola količine šećera, dodati rum šećer, zatim ulje i vodu, pa kratko izmiksati mikserom. Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i izmiksati još jednom dok se sve lijepo ne sjedini.
U drugoj posudi, pjenasto umutiti bjelanca sa prstohvatom soli, uz postepeno dodavanje preostale količine šećera.
Zatim, pjenu od bjelanaca, dodavati, malo po malo, prvoj smjesi i svaki put ručno i vrlo polako promiješati.Smjesu izliti u kalup fi 19 i peći na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.Probati biskvit sa čačkalicom da li je dovoljno pečen.
-
Kremu skuhamo klasično kako se kuha puding.U još vrući puding umiješamo bijelu čokoladu i pokrijemo prozirnom folijom i stavimo da se hladi.U ohlađenu kremu umiješamo izrađeno slatko vrhnje(u mom slučaju) ili slatko vrhnje zamijenite 1-2 žlice maslaca dok ne dobijete kremastu strukturu.Ja osobno više volim kad stavim umučeno slatko vrhnje i kod večine krema izbacim dio sa maslacem i ubacujem ovu kombinaciju.
-
Ohlađeni biskvit prerežemo popola.Na pladanj stavimo prvu koru biskvita i pola kreme.
-
Zatim na kremu poslažemo pečene popsi cake .
-
A onda na njih ostatak kreme i završni biskvit.Ostavimo u hladnjaku da se dobro stisne i poveže.Tortu ukrasimo po želji.
0 komentari :
Objavi komentar