Sastojci
- 1 manja glavica crvenog luka
- 400 gr mlevene junetine
- 70 gr prezli
- 1 kašičica suvog origana
- 1 jaje
- 1 čen belog luka
- 10 kom rotkvica
- 200 ml kisele pavlake
- pita bread
- za pita bread:
- 3 1/2 šolje brašna
- 25 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 1 1/2 šolje mlake vode
Priprema
- Težina:
-
Prvo pripremite pita bread: U posudi izmešati mlaku vodu i izmrvljen kvasac sa šečerom i kašičicom brašna,pa ostaviti da kvasac počne da peni. -
U posudi za testo prosejati brašno, napraviti udubljenje, dodati vodu sa kvascem i so, pa umesiti homogeno i elastično testo. -
Od testa oblikovati loptu, podmazati činiju sa malo ulja, pa ostaviti testo da raste i duplira volumen sat vremena. -
Uključite renu i kamen za pizzu da se greju zajedno na 250 stepeni.
-
Ako nemate kamen za pizzu zajedno sa rernom grejte ravan pleh.
-
Prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom i podelite ga na 8 jednakih delova.
Ostavite ih da odstoje 15 minuta.
-
Koristeći oklagiju, razvite svaku lopticu u tanak krug.
-
Tako razvijeno ostavite 10 minuta da odstoji.
-
Brzo i pažljivo prebacite pljosnate lepinje na kamen ili pleh i pecite svaku 3-4 minuta. Svaka bi trebalo da se naduje u sredini.
-
Tako uradite sa svim testom.
-
Gotove pite uvijte u pamučnu krpu i tako ih ostavite do upotrebe.
-
Sitno iseckati crveni luk, pa ga staviti u dublju posudu.
-
Dodati mleveno meso, prezle, origano, jaje sitno seckan čen belog luka i sve dobro sjediniti. -
Ovako umešeno pokriti streč folijom i ostaviti u frižideru na pola sata.
-
Pomešajte na krugove isečene rotkvice i kiselu pavlaku i ovo do upotrebe držati u frižideru. -
Meso podelite na 12 delova i od svakog formirajte loptice.
-
Sipajte malo ulja u tiganj i pecite svaku lopticu koji minut.
-
Poslužite sa salatom od rotkivica i pita bread.
0 komentari :
Objavi komentar