7. studenoga 2014.

Torta od Nutelle bez jaja


Torta od Nutelle bez jaja /

Sastojci

Broj osoba:
15 osoba
  •  300 gr

    Brašno
  •  200 gr Šećer
  •  90 gr Kakao
  •  1 kesica kvasca
  •  3 case mlijeko
  •  4 kasike Nutella
  •  500 gr Mascarpone
  •  100 gr mrvice cokolade


Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Jednostavno
  1. Sve suve sastojke pomješati u posudi, dodati 3 čaše mlijeka i mješati dok se ne dobije homogena smijesa. 
  2. Gotovu smijesu istresti u kalup (25cm) prekriven papirom za pečenje i peći 25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
  3. Kada se kora ispeče, hladiti je sat vremena.
  4. Za fil pomješati Nutellu i Mascarpone.
  5. Presjeći koru na dva dijela i dodati više od pola fila, a sa ostatkom fila premazati cijelu tortu. 
  6. Posuti mrvice od cokolade preko torte.

Posluživanje

Hladiti u frižideru par sati prije serviranja.
Prijatno 

Related Posts:

  • SARME SARMA U JAPRAKU Sastojci: • 90 dg mljevenog mesa • 30 dg lišća vinove loze • 10 dg riže • 10 dg luka                                 &nb… Read More
  • Griotte praline MAZANJE KALUPA 300 g noisette čokolade 3 žlice ulja PUNJENJE; višnje iz staklenke 2 dl rakije KREMA 4 žlice slatkog vrhnja 100g čokolade za kuhanje 3 žlice rakije Rastopiti čokoladu sa uljem na pari. Košarice mazati s… Read More
  • Bakalar sa rajčicom, maslinama i kobasicom Bakalar je postao strašno popularan tek nakon 90-e. Prije toga, naročito u kontinentalnom dijelu zemlje, jela se bilo koja vrsta ribe. Onda se navalilo s bakalarom, uvijek pripremljenim na isti način: na bijelo, s k… Read More
  • Princes krafne Recept za princes krafne Priprema tijesta TIJESTO2 dl ulja2 čaše brašna2 dl vode6 jaja30 g gustinamalo soliKREMA4 žlice brašna8 žlica šećera3 žumanjka1 l mlijeka1 vrećica pudinga od vanilije4 bjelanjka(po želji gotov šla… Read More
  • Musaka od krompira i mljevenog mesa Danas je na kuharski repertoar došla i jedna klasična stara dobra musaka  Često nam za ručak pripremam musake u raznim varijantama i baš zbog toga ih volim jer promjenom samo jednog sastojka ili dodat… Read More

0 komentari :

Objavi komentar