Sastojci
- Broj osoba:
-
300 gr
Brašno - 200 gr Šećer
- 90 gr Kakao
- 1 kesica kvasca
- 3 case mlijeko
- 4 kasike Nutella
- 500 gr Mascarpone
- 100 gr mrvice cokolade
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Sve suve sastojke pomješati u posudi, dodati 3 čaše mlijeka i mješati dok se ne dobije homogena smijesa.
-
Gotovu smijesu istresti u kalup (25cm) prekriven papirom za pečenje i peći 25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
-
Kada se kora ispeče, hladiti je sat vremena.
-
Za fil pomješati Nutellu i Mascarpone.
-
Presjeći koru na dva dijela i dodati više od pola fila, a sa ostatkom fila premazati cijelu tortu.
-
Posuti mrvice od cokolade preko torte.
Posluživanje
Hladiti u frižideru par sati prije serviranja.Prijatno
0 komentari :
Objavi komentar