Sastojci
Za biskvit:
- 6 jaja
- 160 g šećera
- 1 Vanilin Šećer Dolcela By Podravka
- 30 g kakaa
- 30 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
- 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
- 2 žlice amareta ili likera od orašastih plodova
Za kremu:
- 1 Krema za kolače Vanilija Dolcela By Podravka
- 400 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g maslaca
-
100 g
čokolade (sa 70 % kakaa)
- 3 žlice amareta
- 100 g bijele čokolade
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
-
Žumanjke izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu.
-
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom (zajedno prosijano). Zatim liker i nekoliko žlica istučenog snijega od bjelanjaka da se smjesa dobro izradi.
-
Potom preostali snijeg lagano umiješajte lopaticom za kolače tako da smjesa ostane rahla.
-
Istresite ju u lim za pečenje (30x40 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.
-
Pečeni biskvit ohladite, okrenite na podlogu od papira za pečenje i zarolajte u roladu.
-
U posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom (2-3 minute) da dobijete kremu.
-
Kremi dodajte maslac sobne temperature. Umiješajte glatku kremu i podijelite na dva dijela.
-
U prvu kremu umiješajte otopljenu bijelu čokoladu i kremu nanesite na biskvit. U drugi dio kreme umiješajte liker i otopljenu čokoladu (70% kakaa).
-
Kremu nanesite na bijelu kremu i zarolajte roladu te ju ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.
0 komentari :
Objavi komentar