8. studenoga 2014.

Rolada tricolori


Rolada tricolori 


Sastojci

  • Za biskvit:

  •  6 jaja
  •  160 g šećera
  •  1 Vanilin Šećer Dolcela By Podravka
  •  30 g kakaa
  •  30 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
  •  1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
  •  2 žlice amareta ili likera od orašastih plodova
  • Za kremu:

  •  1 Krema za kolače Vanilija Dolcela By Podravka
  •  400 ml mlijeka
  •  100 ml slatkog vrhnja
  •  150 g maslaca
  •  100 g čokolade (sa 70 % kakaa)

  •  3 žlice amareta
  •  100 g bijele čokolade

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
  2. Žumanjke izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu.
  3. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom (zajedno prosijano). Zatim liker i nekoliko žlica istučenog snijega od bjelanjaka da se smjesa dobro izradi.
  4. Potom preostali snijeg lagano umiješajte lopaticom za kolače tako da smjesa ostane rahla.
  5. Istresite ju u lim za pečenje (30x40 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.
  6. Pečeni biskvit ohladite, okrenite na podlogu od papira za pečenje i zarolajte u roladu.
  7. U posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom (2-3 minute) da dobijete kremu.
  8. Kremi dodajte maslac sobne temperature. Umiješajte glatku kremu i podijelite na dva dijela.
  9. U prvu kremu umiješajte otopljenu bijelu čokoladu i kremu nanesite na biskvit. U drugi dio kreme umiješajte liker i otopljenu čokoladu (70% kakaa).
  10. Kremu nanesite na bijelu kremu i zarolajte roladu te ju ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.

Savjet

Biskvit je vrlo podatan te ga ne treba odmah rolati toplog (kao kod drugih rolada).

Mala tajna

Kremu kad nanesete možete staviti u hladnjak da se malo stisne pa će se lakše zarolati.

Related Posts:

  • Čoko torta Kora: 7 jaja 7 kasika secera 7 kasika brasna 4 kasike kakkaa 1 casa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ulja (2 dl) 1/2 iste soljice vode 1 prasak za pecivo Jaja i secer dobro izmiksat pa dodat ost… Read More
  • Punjene pogačice Testo: 1 kg brašna tip 400 1/2 l mleka 2 dcl ulja 1 kocka svježeg kvasca 1 kasicica šećera 2 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kasicice soli 1 prašak za pecivo 1 jaje za premazivanje Fil za… Read More
  • Trokut pita sa sirom Sastojci: 500 gr kora za pitu 400-500 gr mladog sira (kravlji) 4 jaja 2,5 dl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); jogurta 2 dl ulja sol Priprema: Pomješat sir, sol i 2 jajeta. Druga 2 jajeta umutit… Read More
  • Anjoš selet (Anyós szelet) Za braon testo: 175 gr. oštrog brašna 1 prepuna kašičica kakao praha 25 gr. maslaca ili margarina 75 gr. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kristal šećera malo soli ½ kesice praška za pecivo ½ kesic… Read More
  • Dijetalna pizza Tijesto: malo brasna malo soli 1-2 kasike suhog kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kasike maslinovog ulja malo mlake vode Fil: 1 patlidzan 1 konzerva sjeckanog paradajza ili 2 svjeza p… Read More

0 komentari :

Objavi komentar