Potreban materijal:
200gr šećera
100gr čokolade za kuhanje
100gr margarina
300gr mljevenog keksa
200gr kokosa
2dl vode
150gr eurokrema
100gr čokolade za kuhanje
100gr margarina
300gr mljevenog keksa
200gr kokosa
2dl vode
150gr eurokrema
Priprema:
U šerpicu staviti vodu i šećer pa kuhati
dok ne provri. Čim provri skloniti sa ringle i dodati margarin i na
parčiće lomljenu čokoladu. Kašikom mješati sve dok se ne rastope margarin
i čokolada.
Dodati onda mljeveni keks i 100gr kokosa ( drugih 100gr vam trebaju za valjanje formiranih gnijezda). Dobro izmiješati da se sastojci lijepo sjedine, pa onda ručno praviti gnijezda, po sredini napraviti malo ulegnuće. Uvaljati svako gnijezdo u kokos, a u ulegnuće dodati po kašičicu eurokrema. Ostaviti da se stegne.
Dodati onda mljeveni keks i 100gr kokosa ( drugih 100gr vam trebaju za valjanje formiranih gnijezda). Dobro izmiješati da se sastojci lijepo sjedine, pa onda ručno praviti gnijezda, po sredini napraviti malo ulegnuće. Uvaljati svako gnijezdo u kokos, a u ulegnuće dodati po kašičicu eurokrema. Ostaviti da se stegne.
Izvor: moije-grne.com
0 komentari :
Objavi komentar