18. rujna 2014.

Čokoladna gnijezda




Potreban materijal:
200gr šećera
100gr čokolade za kuhanje
100gr margarina
300gr mljevenog keksa
200gr kokosa
2dl vode
150gr eurokrema
Priprema:
U šerpicu staviti vodu i šećer pa kuhati dok ne provri. Čim provri skloniti sa ringle i dodati margarin i na parčiće lomljenu čokoladu. Kašikom mješati sve dok se ne rastope margarin i čokolada.

Dodati onda mljeveni keks i 100gr kokosa ( drugih 100gr vam trebaju za valjanje formiranih gnijezda). Dobro izmiješati da se sastojci lijepo sjedine, pa onda ručno praviti gnijezda, po sredini napraviti malo ulegnuće. Uvaljati svako gnijezdo u kokos, a u ulegnuće dodati po kašičicu eurokrema. Ostaviti da se stegne.


Izvor: moije-grne.com

0 komentari :

Objavi komentar