8. studenoga 2014.

Zapečene kriške hljeba


Zapečene kriške hleba /slika

Sastojci

  •  8 kriški jučerašnjeg hleba
  •  2 jaja
  •  40 gr putera
  •  40 gr brašna
  •  350 ml

    mleka
  •  1 sveža crvena paprika
  •   malo svežeg peršuna
  •   so i sveže mleveni biber

Priprema

Težina:
Jednostavno

  1.   Jaja skuvati da budu tvrdo kuvana, ohladiti i oljuštiti. Sitno naseckati i ostaviti sa strane.
       

  2. Napraviti sos kao i svaki bešamel: istopiti puter, dodati brašno, pržiti  koji minut, pa dodati mleko i uz stalno mešanje skuvati gust sos.
             



  3. Prohladiti malo sos, pa dodati sitno seckanu papriku i sitno seckani peršun. Na kraju dodati i sitno seckana jaja.
             

  4. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Promešati.

  5.   Na pleh složiti kriške hleba, pa rasporediti sos.

  6. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar