8. studenoga 2014.

Monte torta


Sastojci

  •   BISKVIT:

  •  4 jaja
  •  4 žlice šećera
  •  4 žlice tople vode
  •  4 žlice brašna (mekog)
  •  3 žlice kakaa
  •  1 prašak za pecivo
  •   ZA PRELJEV BISKVITA:
  •  100 ml čokoladnog mlijeka
  •   KREMA 1:
  •  1 l mlijeka
  •  6 žlica šećera
  •  8 žlica gustina
  •  200 g

    maslaca
  •   KREMA 2:
  •  500 ml vrhnja za šlag (hole, meggle...)
  •  200 g čokolade za kuhanje
  •  300 g nutelle

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. BISKVIT: umutiti posebno žumanjke sa 2 žlice šećera, posebno bjelanjke sa 2 žlice šećera. U žumanjke dodati vodu, zatim brašno sa praškom za pecivo, na kraju kuhačom umiješati kakao pa bjelanjke. Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisi o pečnici. Koristite veći kalup, jer dosta ispadne. Kad je pečen, biskvit prelijte sa čokoladnim mlijekom.
       
  2. KREMA 1: staviti 800 ml mlijeka na peć, a u 200 ml mlijeka pomiješati šećer i gustin pa zakuhati kao puding. U hladno dodati maslac. Ja nekad znam staviti i 1 bijelu Milku manju.
       
  3. KREMA 2: staviti vrhnje za šlag na peć do točke vrenja (ali nesmije zakuhati) pa otopiti čokoladu za kuhanje i nutellu.
       
  4. Na biskvit premazati prvu kremu, ostaviti da se malo stegne pa prelijati drugu kremu. Druga krema će vam biti tekuća, ali do sutradan će se fino stegnuti.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar