Sastojci
-
BISKVIT:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice tople vode
- 4 žlice brašna (mekog)
- 3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- ZA PRELJEV BISKVITA:
- 100 ml čokoladnog mlijeka
- KREMA 1:
- 1 l mlijeka
- 6 žlica šećera
- 8 žlica gustina
-
200 g
maslaca - KREMA 2:
- 500 ml vrhnja za šlag (hole, meggle...)
- 200 g čokolade za kuhanje
- 300 g nutelle
Priprema
- Težina:
-
BISKVIT: umutiti posebno žumanjke sa 2 žlice šećera, posebno bjelanjke sa 2 žlice šećera. U žumanjke dodati vodu, zatim brašno sa praškom za pecivo, na kraju kuhačom umiješati kakao pa bjelanjke. Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisi o pečnici. Koristite veći kalup, jer dosta ispadne. Kad je pečen, biskvit prelijte sa čokoladnim mlijekom.
-
KREMA 1: staviti 800 ml mlijeka na peć, a u 200 ml mlijeka pomiješati šećer i gustin pa zakuhati kao puding. U hladno dodati maslac. Ja nekad znam staviti i 1 bijelu Milku manju.
-
KREMA 2: staviti vrhnje za šlag na peć do točke vrenja (ali nesmije zakuhati) pa otopiti čokoladu za kuhanje i nutellu.
-
Na biskvit premazati prvu kremu, ostaviti da se malo stegne pa prelijati drugu kremu. Druga krema će vam biti tekuća, ali do sutradan će se fino stegnuti.
0 komentari :
Objavi komentar