Sastojci
- 1x pakovanje lisnatog tijesta
Biskvit
- 4 jaja
-
2,5
zlice kakaa
- 3 zlice brasna
- 3 zlice secera
- 1,5 salice sjeckanih ljesnjaka
- 1x prasak za pecivo
- malo limunove korice
Krema
- 0,5l mlijeka
- 5 zlica brasna
- 1x margarin
Priprema
- Težina:
-
Ravaljati na tanko lisnato tijesto te ga ispeci.
-
Biskvit ispeci na klasican nacinm te ga staviti hladiti.
-
Mlijeko staviti zakuhati, ali ostaviti malo mlijeka te ga pomjesati s brasnom. U zakuhano mlijeko dodati mjesavinu mlijeka i brasna. Kremu kuhati dok se ne pocne odvajati od posude. Ostaviti je da se ohladi povremeno mijesajuci.
-
U ohladjenu kremu umiksati maragrin. Krema ce biti kremasta i ukusna. Po zelji dodati limunov sok.
-
Slagati koru, pola kreme, biskvit, ostatak kreme i drugi list lisnatog tijesta. Posuti secerom.
0 komentari :
Objavi komentar