8. studenoga 2014.

Hazelchoc


/

Sastojci

  •  1x pakovanje lisnatog tijesta
  • Biskvit

  •  4 jaja
  •  2,5 zlice kakaa

  •  3 zlice brasna
  •  3 zlice secera
  •  1,5 salice sjeckanih ljesnjaka
  •  1x prasak za pecivo
  •  malo limunove korice
  • Krema

  •  0,5l mlijeka
  •  5 zlica brasna
  •  1x margarin

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Ravaljati na tanko lisnato tijesto te ga ispeci.



  2. Biskvit ispeci na klasican nacinm te ga staviti hladiti.
  3. Mlijeko staviti zakuhati, ali ostaviti malo mlijeka te ga pomjesati s brasnom. U zakuhano mlijeko dodati mjesavinu mlijeka i brasna. Kremu kuhati dok se ne pocne odvajati od posude. Ostaviti je da se ohladi povremeno mijesajuci.
  4. U ohladjenu kremu umiksati maragrin. Krema ce biti kremasta i ukusna. Po zelji dodati limunov sok.
  5. Slagati koru, pola kreme, biskvit, ostatak kreme i drugi list lisnatog tijesta. Posuti secerom.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar