8. studenoga 2014.

Kremšnite bez greške


Sastojci

Broj osoba:
15 osoba
  •   Biskvit:
  •  4 jaja srednje veličine
  •  4 žlice šečera
  •  4 žlice ulja
  •  4 žlice vode
  •  5 žlica brašna

  •   pola praška za pecivo
  • Krema:

  •  8 jaja srednje veličine
  •  25 dkg šečera
  •  4 vanilin šečera
  •  30 dkg oštrog brašna
  •  7,5 dcl vode
  •  7,5 dcl mlijeka
  •  15 dkg šečera u prahu
  • Premaz:

  •  0.5 l vrhnja za šlag

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Jednostavno
  1. Biskvit:
    Miksati jaja sa šečerom,dodati ulje,vodu i brašno sa praškom za pecivo.
    Smjesu izliti u tepsiju na pek papir i peći 15-tak min na 180*C u unaprijed ugrijanoj pećnici.
    Pečeni biskvit okrenuti,skinuti papir i ostaviti da se ohladi.
  2. Krema:
    U veću posudu uliti vodu i mlijeko (odvojiti 1dcl za smjesu) i dodati vanilin šečer,staviti kuhati na srednju vatru.
    Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Miksati žumanjke sa šečerom,kad bude pjenasto dodavati brašno i mlijeko,dobro izraditi da ne bude grudica.
  3. U vrelo mlijeko usipati smjesu od žumanjaka i kuhati uz stalno mješanje na laganoj vatri 8 min. Za to vrijeme dok kuhate kremu,umiksajte bjelanjke i šečer u prahu u čvrstu masu ( ja zaposlim nekoga da mi to napravi dok mješam kremu,ali nekad jednom rukom miksam drugom mješam kremu ).

  4. Kad je žuta krema kuhana,u nju dodajte bjelanjke i na laganoj vatri mješajte da povežete obje smjese još 2 minute.
    Vrelu kremu sipajte na biskvit koji ste stavili u tepsiju ,lagano poravnajte nožem i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
  5. Napravite šlag i nanesite ga na žutu kremu,zagladite nožem i pospite naribanom čokoladom ili prelijte čokoladnom glazurom.Za glazuru otopiti čokoladu na pari i dodati joj ulje te dobro izmješati i rashladiti.
    Stavite u hladnjak na pola sata da se kremšnite ohlade i možete ih rezati.
    Režu se savršeno,nož nije potrebno umakati u vodu prije rezanja.

Posluživanje

Kad ih pipremam za neko slavlje ili nosim u goste prelijem ih mlakom glazurom od čokolade i ulja,kad se glazura počinje stezati zarežem ju da mi kasnije ne puca.
Dobar tek !

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar