Sastojci
- Broj osoba:
- Kg. 0,5 Spageta
-
Zlice 2
Paste od crnih maslina
- Dcl. 0,5 Maslinovog ulja
- Reznja 6 Cesnjaka
- Zlicice 1/2 Ljute drobljene crvene paprike
- Salica 1 Frisko naribanog parmezana
- Zacini 1 zlica soli i 1/4 zlicice bibera.
- Zlice 2 Paste od incuna
- Zlice 2 Kapara
- Zlice 3-4 Usitnjenog persinovog lista
- Listova 5-6 Svjezeg bosiljka (usitniti)
- Lit. 0,5 Sok od paradajza
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Najbolje je unaprijed pripremiti sve sastojke, a dok se bavite sugom ili saftom, stavite kuhati spagete u posoljenu vodu, kako bi ih odmah cim su gotovi
-
Na maslinjaku proprzite cesnjak i cim zamirisi dodajte paste od incuna i crnih maslina, te malo,prodinstajte i zatim stavite paradajz sok,persin, kapare,sol, biber i crvenu papriku. Promjesate i na laganoj vatri neka se krcka desetak minuta.
-
Tada ubacite kuhane spagete i dolijte malo vode u kojoj su se kuhali, promjesajte i servirajte toplo uz obavezno obilato naribanog frisko parmezana.
Jelo posluzite uz zelene salate.
0 komentari :
Objavi komentar