1. Pomešajte kvasac, šećer i
toplu vodu, a zatim mešajte viljuškom dok se ne sjedini- poklopite
plastičnom folijom i ostavite na toplom mestu 5 minuta, ili dok se na
površini ne formiraju mehurići.
2. Prosejati brašno i dodajte smesu sa kvascem, kao i dve kašike ulja i so. Mešati dok se ne formira testo.
3. Dobijeno testo stavite na sto i mesite dok ne postane glatko i
elastično, a zatim ga stavite u blago pouljenu činiju i poklopite
plastičnom folijom. Ostavite da odstoji na toplom mestu 15 – 20 minuta,
ili dok se ne udvostruči. Rernu na 220 stepeni, a pleh podmazati
preostalim uljem.
4. Testo premesiti, a zatim ga iseći na 4 komada. Svaki komad mesiti u loptu, a svako loptu razvući na oko 24 cm u prečniku.
5. Na polovinu dobijenog kruga rasporediti šunku, šampinjone, origano
i kačkavalj, a ostavljati 2 cm od ivice. Ivice premazati vodom, a
ostatak testa presaviti preko punjenja. Pritisnite ivice kako bi se
zajedno zapekle.
6. Postavite kalcone na pripremljen pleh, a testo premazati jajetom. Peći 10-15 min dok ne porumene.
stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar