1. Razmutite kvasac u mlakoj vodi i dodajte šećer, a zatim sačekajte malo da nadođe.
2. Pomešajte brašno i so i zatim dodajte smesu sa kvascem i dobro
zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da narasta oko pola sata.
3. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na dva dela, a
zatim oblikujte duguljaste vekne, bagete. Ukoliko želite manje vekne za
sendvič, podelite testo na više delova. Nožem izrežite nekoliko linija
ukoso po širini. Prekrijte vekne i ostavite da narastaju na toplom oko
30 do 40 minuta, dok se ne udvostruče.
4. Rernu zagrejte na 190 C. Umutite žumance i pomešajte sa kašikom
vode i time premažite vekne. Pecite bagete u zagrejanoj rerni oko 20-25
minuta.
stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar