Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 30 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
Skuvati malo jaču kavu, dodati u nju ekstrakt od ruma i klela po volji ( nije obavezno ).
Ostaviti kavu sa strane malo da stoji.
-
Odvojiti belanjke od žumanjaka.
Izmutiti belanjke, dodati 8 kasika šećera i mutiti dok se ne zgusne skroz.
-
Zatim izmutiti žumanjke sa 8 kasika šećera.
Mutiti dok se šećer ne sjedini sa zumanjcima, nakon toga dodati sir Mascarpone i dobro izmiksati.
-
U izmucenje belanjke dodati
žumanjke i ekstrakt od vanile. Zajedno sve lagano izmesati ( ne mikserom
),dok se ne dobije fina smesa.
-
Piškote lagano potapati u kavu (
ja piskote polivam iz kasike ), ako se previše natope raspadaju se, zato
treba pažljivo i ne puno.
Namocene piškote slagati na odabranu površinu i dodavati deblji sloj fila.
-
Ponoviti taj postupak još jednom.
Posluživanje
Posuti kakaom i ostaviti par sati u frižideru, najbolje da odstoji preko noći. Zatim poslužiti.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar