Jednostavan, poseban, svakodnevan i svečan... 4u1
Sastojci
PODLOGA:
20 dag čajnih keksa14 dag maslaca
4 žlice šećera
KREMA:
1/2 kg mascarpone250 ml vrhnja za šlag
10 dag bijele čokolade
3 dag šećera
1 vanili šećer
10 g želatine u prahu
1 žličica arome vanilije
PRELJEV OD VIŠANJA:
20 dag ocjeđenih višanja iz kompota400 ml soka od višanja (iz kompota)
1 vrečica pudinga od vanilije
6 žlica šećera
www.domacica.com
Način pripreme
- Plastičnom folijom omotajte obruč okruglog kalupa.
- Za podlogu: čajne kekse sameljite, pomiješajte sa otopljenim maslacem i šećerom.
- Utisnite smjesu od keksa u dno kalupa i ostavite u hladnjak.
- Izmiješajte mascarpone sir sa šećerom, aromomom vanilije i vanili šećerom.
- Slatko vrhnje posebno izmiksajte u čvrsti šlag, pa onda šlag umiksajte u smjesu sa mascarpone sirom.
- Čokoladu otopite na pari i onda je dodajte u kremu.
- Pripremite želatinu prema uputama na vrećici, pa je umiješajte u kremu.
- Preko podloge od keksa premažite kremu i stavite u hladnjak.
- Pomiješajte šećer i sok od višanja, kratko prokuhajte.
- Odvojite malo soka i u njega razmutite puding.
- Kada sok zavrsi dodajte puding i kuhajte dok ne postane gusto.
- Sklonite sa vatre kada se zgusnilo i ostavite 20-ak minuta da se prohladi, povremeno promiješajte.
- Kad se preljev prohladi, prelijte ga preko kreme i izravnajte.
- Otavite kolač preko noći da se hladi.
0 komentari :
Objavi komentar