Sočno, čokoladno, dekadentno. Mud cake će oduševiti sva vaša osjetila.

Sastojci
250 gr putera
150 gr bijele čokolade
600 gr mliječne čokolade
400 gr šećera
250 ml mlijeka
300 gr brašna
250 ml vrhnja za kuhanje
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
2 jaja
1 kašika vanilin ekstrakta
2 kašike kakaa
150 gr bijele čokolade
600 gr mliječne čokolade
400 gr šećera
250 ml mlijeka
300 gr brašna
250 ml vrhnja za kuhanje
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
2 jaja
1 kašika vanilin ekstrakta
2 kašike kakaa
Izvor: domacica.com
- Rernu zagrijati na 150 stepeni.
- Dva kalupa za torte od 20 cm namastiti i pobrašniti.
- Pomiješati puter, bijelu čokoladu, šećer i mlijeko i kuhati na blagoj vatri dok se smjesa ne sjedini.
- Ostaviti sa strane da se ohladi i dodati brašno, oba jajeta i ekstrakt vanilije.
- Pola smjese uliti u jedan kalup, a u drugi dodati kakao te uliti u drugi kalup.
- Peći oko 50 minuta. Pečen kolač ohladiti u kalupu pa prerezati na pola.
- U posudi zagrijati vrhnje i mliječnu čokoladu i miješati dok se ne sjedini.
- Držati u frižideru i povremeno miješati dok se ne dobije gusta smjesa koja se može mazati.
- Postaviti prvi dio kolača, premazati ga, staviti drugi, premazati ga, i isto uraditi sa trećim i četvrtim.
- Preostalom kremom premazati rubove kolača.
0 komentari :
Objavi komentar