22. rujna 2014.

Čokoladna torta




15 dag čokolade za kuhanje
15  dag maslaca,
15 dag šećera
3  žutanjka
10 dag oljuštenih samljevenih badema,
3 bjelanjka
10 dag raženoga ili pšeničnog brašna
10 dag marcipana
4  dag šećera u prahu
10 dag masne čokoladne ocakline
12 badema
malo krupno istucanog šećera
Za kalup: maslac i mrvice
Od 12 komada svaki ima 1720 džula/410 kalorija


Alicina čokoladna torta:Namažite kalup maslacem i pospite ga mrvicama. Zagrijte pećnicu na 180°. Rastopite čo­koladu pa pjenušavo pomiješajte maslac s 8 dag šećera, pa umi­ješajte žutanjke i bademe. Istucite snijeg od bjelanjaka s preostalim šećerom i dodajte ga oprezno čokoladnoj smjesi. Na kraju umiješajte prosijano brašno. Izlijte tijesto u kalup i pecite 40—45 minuta na drugoj prečki. Zamijesite marcipan sa šećerom u prahu, pa ga razvaljajte u plohu promjera 30 cm. Rastopite čo­koladnu ocaklinu i njome tan­ko premažite tortu, položite na to plohu od marcipana, pa i nju premažite čokoladnom ocaklinom. Umočite u čoko­ladnu ocaklinu bademe, uva­ljajte ih u krupni šećer i ukra­site njima tortu. Alicina čokoladna torta – jednostavan recept za prefinu tortu izvanrednog izgleda za prste polizati. Isplati se isprobati! Prikladna za sve svečanosti, rođendane

0 komentari :

Objavi komentar