15 dag čokolade za kuhanje
15 dag maslaca,
15 dag šećera
3 žutanjka
10 dag oljuštenih samljevenih badema,
3 bjelanjka
10 dag raženoga ili pšeničnog brašna
10 dag marcipana
4 dag šećera u prahu
10 dag masne čokoladne ocakline
12 badema
malo krupno istucanog šećera
Za kalup: maslac i mrvice
Od 12 komada svaki ima 1720 džula/410 kalorija
Alicina čokoladna torta:Namažite kalup maslacem i pospite ga mrvicama. Zagrijte pećnicu na 180°. Rastopite čokoladu pa pjenušavo pomiješajte maslac s 8 dag šećera, pa umiješajte žutanjke i bademe. Istucite snijeg od bjelanjaka s preostalim šećerom i dodajte ga oprezno čokoladnoj smjesi. Na kraju umiješajte prosijano brašno. Izlijte tijesto u kalup i pecite 40—45 minuta na drugoj prečki. Zamijesite marcipan sa šećerom u prahu, pa ga razvaljajte u plohu promjera 30 cm. Rastopite čokoladnu ocaklinu i njome tanko premažite tortu, položite na to plohu od marcipana, pa i nju premažite čokoladnom ocaklinom. Umočite u čokoladnu ocaklinu bademe, uvaljajte ih u krupni šećer i ukrasite njima tortu. Alicina čokoladna torta – jednostavan recept za prefinu tortu izvanrednog izgleda za prste polizati. Isplati se isprobati! Prikladna za sve svečanosti, rođendane
0 komentari :
Objavi komentar