Sastojci za kalup promjera 26 cm:
- 6 žutanjaka, 14 dag šećera
- 2 žlice ruma,
- 6 bjelanjaka
- 10 dag brašna,
- 3 dag škrobnog brašna,
- 5 dag kakao-a
- 5 dag samljevenih badema
- 1/2l mlijeka,
- 2 žutanjka
- 1 paketić praška za puding od čokolade
- 12 dag šećera
- 20 dag maslaca
- 4 žlice cherry-brandyja
- 8 dag sitno naribane čokolade
- 12 ušećerenih trešanja
- 2 žlice krupno nastrugane čokolade
Za kalup: maslac
Premažite dno kalupa maslacem. Zagrijte pećnicu na 200°. Pjenušavo izmiješajte žutanjke sa šećerom i rumom. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i oprezno ga umiješajte u smjesu od žutanjaka. Dodajte još prosijano brašno, škrobno brašno i kakao, te bademe. Izlijte smjesu u kalup i pecite je 35 minuta. Nakon 24 sata prorežite podlogu za tortu dva puta vodoravno. Skuhajte puding od mlijeka, žutanjaka i praška za puding. Pjenušavo izmiješajte maslac pa mu umiješajte žlicu po žlicu ohlađeni puding, cherry brandy i sitno naribanu čokoladu. Premažite ovim nadjevom listove torte, složite ih jedan na drugi, pa omažite istim nadjevom tortu izvana. Na površini naštrcajte 12 ružica i ukrasite ih trešnjama. Pospite po torti krupno nastruganu čokoladu. krem torta je prava kvalitetna torta još iz vremena kada se receptima i izradama slastica pridavalo dužno poštovanje.
0 komentari :
Objavi komentar