22. rujna 2014.

Krem torta




Sastojci za kalup promjera 26  cm:
  • 6  žutanjaka, 14 dag šećera
  • 2  žlice ruma,
  • 6 bjelanjaka
  • 10 dag brašna,
  • 3 dag škrob­nog brašna,
  • 5 dag kakao-a
  • 5  dag samljevenih badema
  • 1/2l mlijeka,
  • 2 žutanjka
  • 1  paketić praška za puding od čokolade
  • 12 dag šećera
  • 20 dag maslaca
  • 4  žlice cherry-brandyja
  • 8  dag sitno naribane čokolade
  • 12 ušećerenih trešanja
  • 2  žlice krupno nastrugane čo­kolade
Za kalup: maslac


Premažite dno kalupa masla­cem. Zagrijte pećnicu na 200°. Pjenušavo izmiješajte žutanjke sa šećerom i rumom. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i oprezno ga umiješajte u smje­su od žutanjaka. Dodajte još prosijano brašno, škrobno brašno i kakao, te bademe. Izlijte smjesu u kalup i pecite je 35 minuta. Nakon 24 sata prorežite podlogu za tortu dva puta vodoravno. Skuhajte pu­ding od mlijeka, žutanjaka i praška za puding. Pjenušavo izmiješajte maslac pa mu umi­ješajte žlicu po žlicu ohlađeni puding, cherry brandy i sitno naribanu čokoladu. Premažite ovim nadjevom listove torte, složite ih jedan na drugi, pa omažite istim nadjevom tortu izvana. Na površini naštrcajte 12 ružica i ukrasite ih trešnja­ma. Pospite po torti krupno nastruganu čokoladu.  krem torta je prava kvalitetna torta  još iz vremena kada se receptima i izradama slastica pridavalo dužno poštovanje.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar