Potrebno je:
Podloga: 250 g čajnih keksa, 125 g maslaca, 1 kašika šećera
Krema: 700 g krem sira, 1 jaje, 2 žumanjca, 1 kašike arome vanilije, 40 g škrobnog brašna, 150 g šećera, 250 ml slatka pavlaka
Premaz: 400 g kisela pavlaka, 3 kašike šećera, 2 vanilin šećera
Priprema:
Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u okrugli
kalup s obručem koji se skida, promjera 24 ili 26 cm i pospremite u hladnjak. Za kremu izmiksajte sir sa šećerom. Dodajte jedno jaje i jedan po jedan žumanjceta, vaniliju, škrobno brašno i na kraju slatku pavlaku.
Izlijte na ohladjenu podlogu.Rernu ugrijte na 170 °C. Na dno pećnice stavite posudu s vrućom vodom.
Cheesecake stavite na srednju razinu prethodno ugrijane pećnice i pecite oko 45 min. Cheesecake je gotov
kada je još lagano drhtav na sredini. Isključite pećnicu.Za premaz umutite penjačom kiselu pavlaku sa
šećerom i vanili šećerom pa ravnomerno premažite po cheesecakeu. Vratite u toplu pećnicu i ostavite 15-ak
min. Zatim odškrinite vrata pećnice i ostavite cheesecake unutra još 10 min. Tada ga izvadite da se potpuno
ohladi na sobnoj temperaturi i pospremite u hladnjak na najmanje 3-4 sata, najbolje po noći.
Pre posluživanja možete dodatno preliti prelivom od ukuvanog voća.
torterecepti
0 komentari :
Objavi komentar