1. listopada 2014.

Jesenja torta




Potrebno je:
za kore: 6 jaja, 300 g brašna, 300 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, kašičica praška za pecivo, 150 ml mleka, 150 g putera, 300 g pečene ili kuvane bundeve, izgnječene u pire.
za krem: 250 g krem sira, 400 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, 3 žumanca i prstohvat soli.
za sirup: 200 g šećera, 100 ml vode, limun, malo cimeta u prahu i 100 g badema.



Priprema:

Penasto umutite puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ne prestajući da mutite dodajte jedno po jedno jaje, prašak za pecivo otopljen u limunovom soku, pire od bundeve, mleko i malo-pomalo brašna i nastavite da mutite dok ne dobijete homogenu, kremastu masu. Preručite u podmazan i brašnom posut kalup za torte i pecite u 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu pomešajte vodu, šećer, cimet i vanilin šećer i kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje da dobijete gust sirup. Posebno umutite žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, dodajte krem sir i mutite još oko 10 minuta.

torterecepti.rs

Related Posts:

  • Kremasta pita od kokosa. Ukoliko ne želite teške poslastice sa mnogo jaja, teškim kremama i mnogo oraha mi imamo pravi recept za vas, a u pitanju je kremasta pita od kokosa.Na blogu koji nosi naziv ASpicyperspective, pronašli smo recept za fen… Read More
  • Medena pita sa ostrva Sifnos Medena pita je glavno obilježje ostrva Sifnos koje se nalazi u Egejskom moru. Napravljena od skromnih i jednostavnih namirnica savršena je za nedeljnu poslasticu. Brzo, jednostavno i medeno, ova pita će vas zaista … Read More
  • Cheesecake s višnjama. Želite nešto slatko i osvježavajuće. Danas vam donosimo nešt takvo. Spoj slatkoće, neodoljivog ukusa i osvježavajućih višanja, nešto je što će vas razgaliti, a ujedno i osladiti :). Sastojci:Za koru: 200 g mljeveno… Read More
  • Torta od lješnika i kafe Fenomenalan spoj mekanih i sočnih kora, sa bogatom kremom od lješnika i blagom aromom kafe sigurni smo da će zadovoljiti i najizbirljivija nepca. Recept smo pronašli na Caketime blogu. Potrebni sastojci: Za bi… Read More
  • Čokoladne posudice Kako je umijeće imati i sačuvati, isto tako, čak više od toga napraviti, ali i imati ideju, kako  u kuhinji biti pravi umjetnik. Ako želite najmilijim pripremiti nešto očaravajuće, ove čokoladne korpice mogu biti pun p… Read More

0 komentari :

Objavi komentar