Potrebno je:
za kore: 6 jaja, 300 g brašna, 300 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, kašičica praška za pecivo, 150 ml mleka, 150 g putera, 300 g pečene ili kuvane bundeve, izgnječene u pire.
za krem: 250 g krem sira, 400 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, 3 žumanca i prstohvat soli.
za sirup: 200 g šećera, 100 ml vode, limun, malo cimeta u prahu i 100 g badema.
Priprema:
Penasto umutite puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ne prestajući da mutite dodajte jedno po jedno jaje, prašak za pecivo otopljen u limunovom soku, pire od bundeve, mleko i malo-pomalo brašna i nastavite da mutite dok ne dobijete homogenu, kremastu masu. Preručite u podmazan i brašnom posut kalup za torte i pecite u 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu pomešajte vodu, šećer, cimet i vanilin šećer i kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje da dobijete gust sirup. Posebno umutite žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, dodajte krem sir i mutite još oko 10 minuta.
torterecepti.rs
0 komentari :
Objavi komentar