6. studenoga 2014.

Koktel party tortice


 

Sastojci

  • Za tijesto

  •  5 jaja
  •  5 kasika brasna
  •  1 kasicica soli
  •  1 kasika ulja
  •  1 prasak za pecivo

  • Fil

  •  300 gr feta sira
  •  2 dl kisjele pavlake
  •  200gr šunke
  •  50gr majoneza
  • Za dekoraciju

  •   kecam, masline, i sve sto vam padne na umu
Dodaj u popis za kupnju

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Odvojite bjelanca od žumanaca, pa posebno pjenasto umutiti bjelanca.
  2. Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje i brašno promiješano sa praskom za pecivo. Na kraju dodati bjelanca i promiješati. 


  3. Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći 15 min, na 200C.
  4. Pečenu koru prerežite na pola. Za fil izgnječite fetu viljuškom pa dodajete kisjelu pavlaku i premažite pola fila preko jedne kore. Preko složite listove šunke, a zatim još jedan sloj preostalog fila. preklopiti drugom korom, premazati majonezom i rezati na kocke
  5. Dekorisati po želji.

Related Posts:

  • Sultan biftek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Način pripreme Ispeče se biftek na žaru.Za to vrijeme se pošira jedno jaje (razbiti jaje i spustiti u ključalu vodu, kojoj je dodato sirće).Jaje se stavi na g… Read More
  • Cvijet viršle                                                                … Read More
  • Trostruki užitak Biskvit: 6 bjelanjaka 15 dkg šećera 15 dkg oraha 2 žlice prezli 2 žlice oštrog brašna malo praška za pecivo Krema: 6 žumanjaka 15 žlica šećera 8 dl mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 pud… Read More
  • Jednostavni kolač od jagoda Sastojci: 1 kg svježih jagoda 500 gr šećera 1 kašika iscijeđenog limunovog soka Za koru: 500 gr brašna 60 gr šećera 1 prašak za pecivo Malo soli 6 kašika maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle |… Read More
  • Brownie srca Sastojci: 250 gr maslaca 550 gr smeđeg šećera 200 gr čokolade za kuhanje 2 kašikice vanilla ekstrakta 500 gr brašna ½ kašikice soli Šećer u prahu i kakao za posipanje Pleh dimenzija 22×33 cm premažite ma… Read More

0 komentari :

Objavi komentar