Sastojci
Za tijesto
- 5 jaja
- 5 kasika brasna
- 1 kasicica soli
- 1 kasika ulja
-
1
prasak za pecivo
Fil
- 300 gr feta sira
- 2 dl kisjele pavlake
- 200gr šunke
- 50gr majoneza
Za dekoraciju
- kecam, masline, i sve sto vam padne na umu
Priprema
- Težina:
-
Odvojite bjelanca od žumanaca, pa posebno pjenasto umutiti bjelanca.
-
Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje i brašno promiješano sa praskom za pecivo. Na kraju dodati bjelanca i promiješati.
-
Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći 15 min, na 200C.
-
Pečenu koru prerežite na pola. Za fil izgnječite fetu viljuškom pa dodajete kisjelu pavlaku i premažite pola fila preko jedne kore. Preko složite listove šunke, a zatim još jedan sloj preostalog fila. preklopiti drugom korom, premazati majonezom i rezati na kocke
-
Dekorisati po želji.
0 komentari :
Objavi komentar