3. studenoga 2014.

Piletina "a la Vasca"


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 kg piletine (batak, karabatak…)
  •  1 puna kasika zacinjenog brasna (zacinsko bilje po zelji)
  •  3 kasike maslinovog ulja
  •  1 crni luk
  •  1 crvena paprika bez semenki
  •  1 zelena paprika bez semenki
  •  2 zgnjecena cesnjaka
  •  1 kasicica aleve paprike
  •  1 kasicica ljute aleve paprike
  •  100 gr prsute
  •  75 ml crnog vina
  •  400 gr seckanog paradajza iz konzerve
  •  

    zelene masline
  •   so, biber (vegeta)
  • Opcijski prilog uz piletinu

  •  500 gr spremljene palente
  •  2 kasike zelenih maslina
  •  1 kasicica persina
  •  1 cesnjak
  •   maslinovo ulje
Dodaj u popis za kupnju

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Piletinu mozete naseci u komade, a mozete i ostaviti citave batake s kostima
  2. 2
    Premazati piletinu zacinjenim brasnom. U vecem tiganju zagrejati ulje pa proprziti piletinu dok ne porumeni. Skloniti i ostaviti sa strane
  3. 3
    Smanjiti vatru, dodati seckani crni luk i paprike, pa przite uz stalno mesanje 5 min. Dodati beli luk, aleve paprike i prsutu pa prziti jos 2-3 min. Zaciniti
  4. 4
    Za dalje kuvanje ja sam piletinu prebacila u serpu, ali ako imate dublji veci tiganj moze i u njemu. Pomesati je s lukom i ostalim sastojcima, dodati crno vino, 100 ml vode, paradajz iz konzerve i ako je potrebno jos zaciniti.
  5. 5
    Dovesti do kljucanja, a zatim nastaviti kuvanje na tihoj vatri sledecih 30-35 min. dok se piletina se skuva a sos bude gust i crven
  6. 6
    PRIPREMA opcijskog priloga : iseci palentu na komade sirine 2, 5 cm pa ih prziti na maslinovom ulju i posuti s naseckanim zelenim maslinama i kasicicom seckanog svezeg persina
  7. 7
    Dodati 1 zgnjeceni cenjak i brzo proprziti. Sluziti s piletinom obilno prelivenom sosom

Posluživanje

Ja sam umesto palente sluzila s krompir pireom, a zelene masline sam dodala u piletinu

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar