Čim se u samom nazivu kolača
dva puta ponavlja reč čokolada, kolač mora biti fenomanalan, napravite
ove čokoladne kocke sa keksićima od čokolade.
Iako vam možda na prvu ovaj spoj deluje pomalo besmislen i nemoguć, onog trenutka kad napravite i probate ove kolače shvatićete koliko ste bili u krivu. Recept smo pronašli na Browneyedbaker blogu.
Čokoladu otopite na pari ili u mikrostalasnoj rerni 30 sekundi, povremeno mešajući. Ostavite po strani da se ohladi, a vi pripremajte ostatak.
U većoj posudi za mešanje mikserom mutite puter i šećer dok ne dobijete penastu smesu, dodajte jedno po jedno jaje i vanila ekstrakt, a nakraju i otopljenu čokoladu.
Na samom kraju umešajte brašno, ali varjačom da se sva smesa sjedini.
Uspite smesu u tepsiju i pecite 25-30 minuta.
Za kolačiće, u većoj posudi mikserom mutite puter i obe vrste šećera, dodajte mleko i vanila ekstrakt i sve dobro izmešajte, smanjite brzinu, dodajte bademe, a na kraju, spatulom umešajte komadiće čokolade.
Ovako pripremljenu smesu premažite preko ohlađene kore, stavite u frižider na najmanje sat vremena da se nadev u potpunosti ohladi pa secite na kocke.
Napomena: Ako uporno tražite keksiće od čokolade u receptu, oni se kriju u nadevu čiji ukus neverovatno podseća na ukus testa za keksiće sa komadićima čokolade.
Iako vam možda na prvu ovaj spoj deluje pomalo besmislen i nemoguć, onog trenutka kad napravite i probate ove kolače shvatićete koliko ste bili u krivu. Recept smo pronašli na Browneyedbaker blogu.
Potrebni sastojci:
Za biskvit- 120 g čokolade za kuvanje
- 1 šolja (250 ml) putera omekšalog
- 2 šolje smeđeg šećera
- 4 jaja
- 2 kašičice vanila ekstrakta
- 1 šolja brašna
- ¾ šolje putera
- ¾ šolje smeđeg šećera
- ¾ šolje običnog šećera
- 3 kašike mleka
- 1 ½ kašičica vanila ekstrakta
- 1 ½ šolja sitno mlevenih badema
- 1 ½ šolja komadića čokolade
Čokoladu otopite na pari ili u mikrostalasnoj rerni 30 sekundi, povremeno mešajući. Ostavite po strani da se ohladi, a vi pripremajte ostatak.
U većoj posudi za mešanje mikserom mutite puter i šećer dok ne dobijete penastu smesu, dodajte jedno po jedno jaje i vanila ekstrakt, a nakraju i otopljenu čokoladu.
Na samom kraju umešajte brašno, ali varjačom da se sva smesa sjedini.
Uspite smesu u tepsiju i pecite 25-30 minuta.
Za kolačiće, u većoj posudi mikserom mutite puter i obe vrste šećera, dodajte mleko i vanila ekstrakt i sve dobro izmešajte, smanjite brzinu, dodajte bademe, a na kraju, spatulom umešajte komadiće čokolade.
Ovako pripremljenu smesu premažite preko ohlađene kore, stavite u frižider na najmanje sat vremena da se nadev u potpunosti ohladi pa secite na kocke.
Napomena: Ako uporno tražite keksiće od čokolade u receptu, oni se kriju u nadevu čiji ukus neverovatno podseća na ukus testa za keksiće sa komadićima čokolade.
0 komentari :
Objavi komentar