Bourbon vanila potiče sa ostrva u
Indijskom okeanu Madagaskara, Comorskih ostrva i ostrva Reunion. Ista
vrsta se uzgaja i u Africi i Indoneziji. Ime je dobila po nekadašnjem
nazivu ostrva Reunion (Bourbon)
.
.
Sastojci
Kora:
2 jaja
250 gmlevenih oraha
1 kašika brašna
200 gšećera
2štangle čokolade
pola kesice praška za pecivo
100 ml vode
Fil:
4jaja
4kesice burbon vanil-šećera
200 g šećera
100 ml vode
1 kašika gustina
4štangle čokolade
300 g margarina
Priprema
Čokoladu rastopiti i prohladiti.
Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati
postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Varjačom lagano umešati
žumanca, brašno, orahe, čokoladu, vodu i prašak za pecivo. Razliti masu u
okrugli kalup obložen pek papirom i ispeći koru u rerni na 200*C, oko
25 minuta. U šerpici rastopiti čokoladu, vodu, gustin i burbon vanilu.
Umutiti penasto jaja sa šećerom na pari i ohladiti. Dobro izraditi
margarin, sjediniti sa kremom i čokoladom. Premazati koru filom,
ukrasiti šlagom i dekorisati.
0 komentari :
Objavi komentar