24. veljače 2015.

Torta španski vetar sa rozen korama

Kore za Rozen tortu su najbolje kada ih napravite sami, ali ne morate se mučiti pitanjima da li će vam uspeti, kada u svakom bolje snabdevenom marketu možete da ih pronađete.




Sastojci

1pakovanje gotovih kora za rozen tortu

Krem:

300 g mlevenih oraha
500 ml mleka
3pudinga od vanile
300 g šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
500 ml slatke pavlake
listići badema za dekoraciju



Priprema
Orahe preliti sa malo mleka i prokuvati odnosno popariti. Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U puding dodati, belu čokoladu, poparene orahe i promešati. Penasto umutiti margarin i sjediniti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji deo za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promešati i filovati kore. Tortu premazati i ukrasiti šlagom i ohladiti. 

0 komentari :

Objavi komentar