Kore za Rozen tortu su najbolje kada ih
napravite sami, ali ne morate se mučiti pitanjima da li će vam uspeti,
kada u svakom bolje snabdevenom marketu možete da ih pronađete.
Sastojci
1pakovanje gotovih kora za rozen tortu
Krem:
300 g mlevenih oraha
500 ml mleka
3pudinga od vanile
300 g šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
500 ml slatke pavlake
listići badema za dekoraciju
Priprema
Orahe preliti sa malo mleka i
prokuvati odnosno popariti. Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati
razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U puding dodati, belu
čokoladu, poparene orahe i promešati. Penasto umutiti margarin i
sjediniti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji
deo za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promešati i
filovati kore. Tortu premazati i ukrasiti šlagom i ohladiti.
0 komentari :
Objavi komentar